Groep 1 t/m 3 (West Betuwe)

Voor groep 1 t/m 3 van alle basisscholen in de gemeente West Betuwe hebben we tijdelijk de les De Verzamelvrouw. In deze les maken leerlingen kennis met De Verzamelvrouw en ervaren ze wat er zo leuk is aan sparen, verzamelen en bewaren

De bezoekles bij het RAR is te boeken via het aanvraagformulier onder aan deze pagina voor de maanden april, mei en juni. Voor het bezoek aan het RAR geef je een voorbereidende les op school. Hierbij heb je deze twee pdf's nodig:

Wil je dat een van onze medewerkers deze les komt geven? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld onderaan het aanvraagformulier.

NB : Uiteraard houden wij ons aan de dan geldende Coronaregels van het RIVM. Het doorgaan van de lessen is afhankelijk van de dan geldende Coronaregels.

Bezoekles: De Verzamelvrouw

de verzamelvrouw in het depotHoud jij ook zo van verzamelen? De verzamelvrouw ook. Zij verzamelt spulletjes. Maar niet zomaar spulletjes. Nee, alleen papieren spullen. Maar er zijn ook beesten die haar verzameling kapot maken: de plaaggeesten. De klas wordt in twee groepen opgedeeld. De ene helft gaat in het depot opzoek naar de plaaggeesten van het archief. De andere helft hoort het verhaal van de verzamelvrouw. Dat luisteren ze een keer en daarna gaan ze er geluideffecten bij maken met de voorwerpen uit hun tas.

Kosten Deze bezoekles is gratis voor scholen in West Betuwe
Max. leerlingen 30
Bezoekdata en -tijden Op maandagen en donderdag in april, mei en juni 2021.  Zie voor tijden het aanvraagformulier hieronder.
Bezoekduur 60 minuten
Voorbereidingstijd ca. 55 minuten
Voorbereiding op school Doe de voorbereidende les (Download hierboven de 2 pdf's). Zorg voor 2 begeleiders voor het bezoek aan het RAR en verdeel de groep alvast in groepjes van 3 of 4.
Kerndoelen/competenties Voornamelijk 12, 54 & 56.