Landsschapsfotograaf George Burggraaff uit Buurmalsen tekent een schenkings- en licentieovereenkomst met het RAR. Namens het RAR tekent directeur/streekarchivaris Ella Kok-Majewska.
21 april 2023

Landschapsfotograaf Burggraaff schenkt archief

Woensdag tekende George Burggraaff een schenkings- en licentieovereenkomst met het RAR voor zijn administratief archief en een selectie van zijn beelden.

Landsschapsfotograaf George Burggraaff uit Buurmalsen tekent een schenkings- en licentieovereenkomst met het RAR. Namens het RAR tekent directeur/streekarchivaris Ella Kok-Majewska. George Burggraaff (1949) werkt sinds 1971 als landschapsfotograaf in Buurmalsen. Zijn favoriete onderwerpen zijn wolkenluchten, rivieren, water, natuur, sneeuwlandschappen, de agrarische sector, fruit en bloemen. Hij belicht met zijn camera bijzondere elementen uit het dagelijks leven, van grootse landschappen, gebouwen en zonsondergangen tot de stamper van een bloem en het vliegje op een stuk fruit. Hij fotografeerde in opdracht van bedrijven en organisaties, maakt vrij werk en gaf jarenlang masterclasses en workshops.

Zelf zegt hij op zijn site: "Ik heb altijd alles om me heen gefotografeerd, ik laat me daarbij volledig leiden door het licht; dat bepaalt wat ik vastleg. Zo ontstaan bijzondere foto’s vol kleur en sfeer. Wat romantisch getint, maar steeds natuurgetrouw. Ik gebruik geen technische hulpmiddelen zoals kleurfilters en Photoshop is er helemaal niet bij."

Op verzoek van het RAR heeft George een selectie gemaakt uit zijn gehele oeuvre. De beelden die betrekking hebben op ons werkgebied  (Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, Zaltbommel) hebben we in onze collectie opgenomen. In totaal zijn dat zo’n 100.000 foto’s!

Er wordt nu nog hard gewerkt aan het toegankelijk maken van de collectie. Nog even geduld dus tot je ze bij ons kunt bekijken.