Archieven

 

Uw zoekacties: Verzameling akten en huwelijksbijlagen van de Burgerlijke St...

3151 Verzameling akten en huwelijksbijlagen van de Burgerlijke Stand van Bommelerwaardse gemeenten, 1811-1970

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor raadpleging en gebruik
5. Verwant materiaal
6. Beschrijvingsbeheer
Inventaris
1.7. Gemeente Hurwenen
1.7.1. Geboorte, huwelijk en overlijden
932 Geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten opgemaakt in Hurwenen en Rossum in de periode 19 december 1944 tot 17 mei 1945, 1944-1945 i
3151 Verzameling akten en huwelijksbijlagen van de Burgerlijke Stand van Bommelerwaardse gemeenten, 1811-1970
Inventaris
1.7. Gemeente Hurwenen
1.7.1. Geboorte, huwelijk en overlijden
932
Geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten opgemaakt in Hurwenen en Rossum in de periode 19 december 1944 tot 17 mei 1945, 1944-1945
Datering:
1944-1945
NB:
De op losse vellen geschreven akten zijn deels in tweevoud. Het betreft personen uit de gemeenten Hurwenen, Rossum, Maasdriel, Alem c.a. en Hedel. De akten zijn later (nogmaals) ingeschreven in de gemeenten van herkomst. Soms wijken de gegevens dan af van deze akten. Een enkele keer zit er zelfs een verschil in de akten die in tweevoud voorkomen op deze losse vellen. De akten zijn grotendeels gemaakt door H. Kooiman, gemeentesecretaris en ambtenaar van de burgerlijke stand van Hedel. Hij geeft dan steeds bij de akten aan dat hij optreedt als 'fungerend ambtenaar van de burgerlijke stand' te Hurwenen of te Rossum. Blijkbaar verbleef hij in die twee dorpen in die tijd (Hedel was geëvacueerd). Drie akten, waarvan er twee ondertekend zijn, zijn opgemaakt door de ambtenaar van de burgerlijke stand van Hurwenen, maar zijn naam wordt niet genoemd en zijn handtekening is nog niet herkend. De akten zijn in 2008, net als de andere openbare akten in het Streekarchief Bommelerwaard, gescand en geïndexeerd en staan op de website van het streekarchief (per 1-1-2014 opgegaan in het Regionaal Archief Rivierenland).
Omvang:
1 omslag
Nadere toegang:

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
57,375
Opmerkingen:
Deze verzameling bevat registers met de akten van geboorte, huwelijk en overlijden van - voormalige - gemeenten in de Bommelerwaard, over respectievelijk de perioden 1811-1922, 1811-1950 en 1811-1970. Voor de akten van gemeenten boven de Waal zie de gemeentearchieven. Voor de bijlagen bij de huwelijksakten van gemeenten boven de Waal zie toegangen 1504 en 1572, en voor de gemeenten Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk en Vuren de respectievelijke gemeentearchieven.