Alle bestanden

Uw zoekacties: Wapenalbum van familiewapens Bommelerwaard
x3224 Archieven van de Stichting Katholiek Maatschappelijk Centrum Bommelerwaard en haar rechtsvoorgangers, de Stichting Katholieke Gezinszorg Bommelerwaard en de Stichting Gezinszorg Ammerzoden, 1948 - 1974
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

3224 Archieven van de Stichting Katholiek Maatschappelijk Centrum Bommelerwaard en haar rechtsvoorgangers, de Stichting Katholieke Gezinszorg Bommelerwaard en de Stichting Gezinszorg Ammerzoden, 1948 - 1974
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Maatschappelijke organisaties
2. Archief
3224 Archieven van de Stichting Katholiek Maatschappelijk Centrum Bommelerwaard en haar rechtsvoorgangers, de Stichting Katholieke Gezinszorg Bommelerwaard en de Stichting Gezinszorg Ammerzoden, 1948 - 1974
Inleiding
2.
Archief
Het archief van de Stichting Katholiek Maatschappelijk Centrum Bommelerwaard en haar rechtsvoorgangers is in 2002 door de heer R. Timmermans (J. van Oldenbarneveldstraat te Zaltbommel) werkzaam bij Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland geschonken. Voorheen heeft hij voor het KMCB te Kerkdriel gewerkt. De archivalia werden verwaarloosd en dreigden te worden vernietigd. Hij heeft de stukken toen meegenomen en deels thuis al bekeken en zaken vernietigd. Wat is onbekend. De stukken betreffende de Stichting Gezinsverzorging en Gezinshulp Bommelerwaard zijn aangevuld met stukken opgemaakt door of afkomstig van mevr. Kruiper, oud gezinsleidster, en mevrouw Dekker te Velp, oud gezinsverzorgster. Het archief van de Stichting Gezinszorg Ammerzoden is deels afkomstig van de gemeente Ammerzoden waar de bescheiden berustten tussen de stukken van de gemeente. Het betrof voor het merendeel vernietigbare financiële bescheiden. Het archiefje is aangevuld met stukken afkomstig van de mevrouw Dekker te Velp, die als gezinsverzorgster te Ammerzoden heeft gewerkt.
De drie archieven te samen bedragen 0,62 strekkende meter (243 inventarisnummers). Er zijn geen beperkingen gesteld aan de openbaarheid.
S.E.M. van Doornmalen, mei 2005.
Kenmerken
Datering:
1948 - 1974
Gemeente:
Streek
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS