Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van het gemeentebestuur van Beusichem, 1946 - 1978

2524 Archief van de gerechtsbank van de dagelijkse heerlijkheid Herwijnen 1647 - 1810, 1647 - 1810

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
67 Verklaring afgelegd door Gijsbert Rijkhuysen, Jacobus van Baale en Walraven Peerboom, commandeurs en de voerlieden Ary de Rauw, Willem Tweeboom, Berent Jansz, Teunis de Cock, Joost Petersz, Aeldert de Jode en Lambert Wouterse, allen wonende te Heilouw en Herwijnen dat zij deel hadden uitgemaakt van de artillerietrein onder Govert Verploegh behorende tot het leger onder de hertog van Marlborough en veldmaarschalk Ouwerkerk en dat vanwege het longvuur 173 paarden waren gestorven, 1705
2524 Archief van de gerechtsbank van de dagelijkse heerlijkheid Herwijnen 1647 - 1810, 1647 - 1810
Inventaris
67
Verklaring afgelegd door Gijsbert Rijkhuysen, Jacobus van Baale en Walraven Peerboom, commandeurs en de voerlieden Ary de Rauw, Willem Tweeboom, Berent Jansz, Teunis de Cock, Joost Petersz, Aeldert de Jode en Lambert Wouterse, allen wonende te Heilouw en Herwijnen dat zij deel hadden uitgemaakt van de artillerietrein onder Govert Verploegh behorende tot het leger onder de hertog van Marlborough en veldmaarschalk Ouwerkerk en dat vanwege het longvuur 173 paarden waren gestorven, 1705
Datering:
1705
Omvang:
1 stuk

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Volledig openbaar
Omvang in meters:
0,625
Toegangstitel:
Inventaris van het archief van de dagelijkse heerlijkheid Herwijnen
Geografische namen: