Archieven

 

Uw zoekacties: Archieven van de Vereniging tot behartiging van de belangen ...
3225 Archief van de Buurt-reisvereniging De Schoolstraat te Gameren, 1955 - 2002
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Bij reglement van 1 juni 1955 werd de Buurt-reisvereniging 'De Schoolstraat' te Gameren opgericht. Het doel van de vereniging was om minstens een maal per jaar een reis te organiseren voor de leden en om 'op daarvoor geschikte data kleine feestelijkheden of gezellige bijeenkomsten te houden voor de buurtbewoners'. Als lid kon iedereen toetreden van 16 jaar of ouder die in de Schoolstraat woonde of had gewoond. Vanaf de reglementswijziging van 1997 heette de vereniging Reisvereniging 'De Schoolstraat' te Gameren, en als doelstelling werd dan nog slechts vermeld het organiseren van minimaal een reisje per jaar voor de leden. Dat was in overeenstemming met de gegroeide praktijk: Werden er aanvankelijk ook nog allerlei andere activiteiten georganiseerd naast een sterke nadruk op het jaarlijkse uitstapje, langzamerhand kreeg de organisatie van het jaarlijkse reisje de overhand.
Door het overlijden van de zeer enthousiaste voorzitter G. van Wijnen en het dalend ledental werd op de bestuursvergadering van 5 februari 2002 besloten de vereniging op te heffen. Het batige saldo werd aangewend voor een afscheidsdiner voor de leden in het Wellse Veerhuis.
Het archief werd op 28 juli 2002 door mevrouw J. Baijense, Schoolstraat 28 te Gameren, geschonken aan het Streekarchief Bommelerwaard.
De omvang van het archief bedraagt 0,12 m. (één archiefdoos). Aan de openbaarheid zijn geen beperkende bepalingen gesteld.
J.J.A. Buylinckx, Zaltbommel 2002
Kenmerken
Datering:
1955 - 2002
Plaats:
Gameren
Taal:
Nederlands
Dekking in tijd:
1955 - 2002
Verversingsgraad:
onregelmatig
Omvang in meters:
0,25
Gemeente:
Zaltbommel
Locatie:
Gameren
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS