Archieven

 

Uw zoekacties: Blader door de toegangen
Zoek in alles

Hulp bij je onderzoek

Op deze website kun je heel veel informatie vinden voor historisch of genealogisch onderzoek. Ben je beginnend onderzoeker, dan zijn deze 2 pagina’s een goede start: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/wat-kun-je-vinden en https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken

 

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle woorden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je binnen de zoekresultaten wilt zoeken. Je doorzoekt hiermee alle archieftoegangen en collecties volgens het ‘AND’-principe; je vindt dus alleen stukken waarin alle ingevulde woorden voorkomen.

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Alle woorden’, ’Een van de woorden’, ‘Met een zin’, ‘Toegangsnummer’ of ‘Periode’

Met het zoekveld ‘Een van de woorden’ krijg je alle resultaten waar 1 van de ingevulde woorden in voorkomt. (volgens het ‘OR’-principe).

Je kunt de zoekvelden ‘Alle woorden’ en ‘Een van de woorden (of)’ combineren. Tussen beiden velden wordt dan automatisch het ‘AND’ principe gehanteerd.

Zoek je een  letterlijke woordcombinatie, zet deze dan tussen haakjes.

Met het veld ‘Met een zin’ zoek je de letterlijke zin die je daar hebt ingevuld (en dus niet de losse woorden).

Weet je het toegangsnummer van het archief of de collectie die je zoekt, dan vul je dit in in het zoekveld ‘Toegangsnummer’.

Met het zoekveld ‘Periode’ kun je je zoekopdracht beperken tot een bepaalde periode, bijvoorbeeld 1905 t/m 1909.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Materiaal’, ‘Categorie’, ‘Gemeente’ en ‘Plaats’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op titel, datering of laatste wijziging. 

beacon
30  archieftoegangen
 
 
 
 
Archieftoegang
Toon details
 
 
 
 
 
Archieftoegang
Toon details
 
 
 
 
 
Archieftoegang
Toon details
 
 
 
 
 
Archieftoegang
Toon details
 
 
 
 
 
Archieftoegang
Toon details
 
 
 
 
 
Archieftoegang
Toon details