Archieven

 

Uw zoekacties: Atlas : kleine aanwinsten Regionaal Archief Rivierenland, 1988 - heden
0663 Atlas : kleine aanwinsten Regionaal Archief Rivierenland, 1988 - heden
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inventaris
Deze catalogus bevat beschrijvingen van kleine aanwinsten vanaf 1988. Deze aanwinsten bestaan soms uit één en soms uit meerdere afbeeldingen. Grotere formaten van aanwinsten zijn opgenomen in de verschillende atlas-collecties of zijn geplaatst bij de cartografische documenten.
Aanwinsten 1988 - heden
Aanwinsten 1999
0663 Atlas : kleine aanwinsten Regionaal Archief Rivierenland, 1988 - heden
Aanwinsten 1988 - heden
Aanwinsten 1999
1181 Een fotoverzameling met de volgende onderwerpen: schaatsen op de Linge bij Zoelen ; het schoonmaken van de ijsbaan de Pinguin ; het aanleggen van een damwand bij de stadsmuur ; archeologisch en bouwhistorisch onderzoek aan de stadsmuur ; afbraak fabrieksgebouwen op het Betuwe terrein ook met perserij ; Prins Carnaval begraaft een koker bij de stadsmuur ; een groepsfoto van medewerkers van Maatschappij de Betuwe ; de bouw van het gemeentehuis ; de damwand aan de stadsmuur ; archeologische opgravingen aan de Westluidensestraat ; een healing van Jomanda in de veilinghal ; de Bellevue en de woning van de directeur van de gasfabriek ; een school aan de Peppellaan ; jubilarissen bij de KTSM en KTVM ; het plaatsen van het joodse monument aan de Sint-Agnietenstraat ; de onthulling van een kunstwerk aan de Bergakker ; de heer Buis krijgt penning ; herdenking van de Wamelse slachtoffers ; openstelling Wetland Passewaaij ; demonstratie met tractoren in Waterstraat ; kanonnen worden op stadswal geplaatst ; een groepsfoto van Wandellust ; de afbraak van het pand op de hoek van de Tolhuisstraat en Westluidensestraat van Van Wijk ; archeologisch onderzoek aan de Tolhuissstraat ; taptoe op de parkeerplaats achter de Rabo-bank ; aanvang bouw van de raadzaal ; open dag voor het gemeentehuis ; de laatste klompenmaker in Tiel de heer Van de Kant aan de Molenstraat ; het nieuwe gemeentehuis ; afbraak panden aan Westluidensestraat met pakhuisjes ; een kopje van een beeldje gevonden aan de Koornmarkt bij archeologische opgraving ; het gerechtsgebouw na restauratie ; een onderdeel van een schip bij archeologische opgraving aan de Tolhuisstraat ; een gevel in metalen steun aan Koornmarkt ; de markt op het Plein ; de Uitmarkt op het Beursplein ; de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de wegwijzer van Tiel ; Winnie Sorgdrager ingebruikneming gerechtsgebouw ; combinatie scholen in Passewaaij ; Tielse brandweerkorps ; afbraak pand van de Meerpaal aan het Bleekveld
Kenmerken
Datering:
1988 - heden
Plaats:
regionaal
Opmerkingen:
Er zitten diverse schenkingen in. Geen overeenkomsten in het dossier.
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1988 - heden
Archiefnaam:
Atlas : kleine aanwinsten Regionaal Archief Rivierenland
Omvang in meters:
12,25
Openbaarheid:
Onbekend
Gemeente:
Regionaal
Locatie:
regionaal
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS