Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Vereniging ter behartiging der belangen van d...

0851 Archief van de Vereniging ter behartiging der belangen van de Rechtzinnige leden der Nederlands Hervormde gemeente te Culemborg, 1926 - 1983

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
De vereniging werd opgericht op 12 juli 1926 en opgeheven op de ledenvergadering van 29 september 1983. Het doel was "het behartigen van de belangen en het bevorderen van eenheidsgevoel tussen personen, die de rechtzinnige beginselen zijn toegedaan, dan wel geacht worden of wensen geacht te worden die te zijn toegedaan". De vereniging had als grondslag "Jezus Christus gestorven om onze zonden, opgewekt tot onze rechtvaardigmaking".
In de opheffingsvergadering werd besloten dat het archief naar de gemeentelijke archiefbewaarplaats werd overgebracht van de gemeente Culemborg.

Kenmerken

Dekking in tijd:
1926 - 1983
Datering:
1926 - 1983
Plaats:
Culemborg
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Omvang in meters:
0,12
Openbaarheid:
Er zijn geen beperkingen gesteld.
Gemeente:
Culemborg
Locatie:
Culemborg
Trefwoorden:
Geografische namen: