Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van het gemeentebestuur van Brakel, 1955 - 1998
3208 Archief van het gemeentebestuur van Brakel, 1955 - 1998
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Identificatie
Context
Inhoud en structuur
Voorwaarde voor gebruik en publicatie
Verwant materiaal
Aantekeningen
Beschrijvingsbeheer
Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
1. Archief van de gemeente Brakel 1955-1998
1.2. Taakuitvoering
1.2.8. Waterstaat
3836-4205 Stukken betreffende klachten, onderhoud en verbetering van watergangen, 1988-1998
3208 Archief van het gemeentebestuur van Brakel, 1955 - 1998
Inventaris
1. Archief van de gemeente Brakel 1955-1998
1.2. Taakuitvoering
1.2.8. Waterstaat
3836-4205
Stukken betreffende klachten, onderhoud en verbetering van watergangen, 1988-1998
Datering:
1988-1998
3837 Afgewezen verzoek om toestemming voor het dempen van een bermsloot aan de Nieuwstraat te Zuilichem door M. van Versendaal. Verzoek uitdempen sloot door W.M.J. Kant aan de Munnikenlandse Waalkade te Brakel. Toestemming tot slootdemping aan de Hambloksestraat 24 en 24a door G. van Daalen. Verzoek om slootdemping aan de Flegelstraat door R. Wahlbrinck. Toestemming voor slootdemping en leggen duiker door S. Timmermans aan de M. van Rossumweg te Poederoijen. Afgewezen verzoek om slootdemping aan de Goudenregenlaan te Aalst door W. van de Laar. Schouw over B-watergangern. Vragen P.J. Kabarts over mogelijke slootdemping aan de Nieuwstraat te Zuilichem en sloot langs Kweldijk. Plaatsing watergang De Haag op B-ligger.. Aanbrengen afvoerkolken nabij Waaldijk 90 en 91-4 te Brakel naar aanleiding van klachter over water op wegdek. Plaatsing watergang De Haag op A-ligger. Toestemming leggen duiker door K.E. van de Bogerd aan de Nieuwstraat te Zuilichem. Ontheffing van de algemene keur van het Polderdistrict Groot Maas en Waal in verband met waterbeheersing uitbreiding Weitjes-West. Klacht J.M. Lindeijer inzake verbinding in sloot achter Maasdijk 61 te Aalst. Herstel zomerkade Brakel. Klacht P.J. Lambarts inzake wateroverlast van hogere erven. Aanzegging bestuursdwang naar aanleiding van schouw over B-watergangen 1994. Maatregelen ten behoeve van watergang in uitbreiding Dijkzichtraad 28 maart 1994. Ontheffing verbodsbepalingen algemene keur Polderdistrict voor leggen duiker in A-watergang aan de Uilkerweg te Zuilichem door maatschap Soer. Klacht D. van Dalen inzake overlast sloot Zaltbommel. Plaatsen van de watergang gelegen in de uitbreiding Weitjes-West op de B-ligger. Wijziging vergunningensysteem voor zandwinning. Aanzegging bestuursdwang naar aanleiding van schouw over B-watergangen 1995, 1992 okt 23 - 1995

Kenmerken

Status toegang:
Eenvoudige toegang / plaatsingslijst
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
156,5