Groep 6

Welke bezoeklessen hebben we voor groep 6 van het primair onderwijs?

Voor alle basisscholen in ons werkgebied hebben we de les Voor Altijd Bewaren. Hierbij kruipen leerlingen in de huid van de archivaris. Zoek je bezoeklessen voor groep 5, 7 en 8, maak dan je keuze in het menu aan de rechterkant. Hier vind je ook de link naar onze digitale lessen. Deze zijn voor iedereen gratis te downloaden. 

Bezoekles: Voor Altijd Bewaren

kinderen bezoekles Voor altijd bewarenWaarom bewaar je? En waarom niet? Een archief bewaart wat niet vergeten mag worden. Maar wat is dat dan? Welke keuzes maak je? Wat zou jij bewaren voor de toekomst? Welke bronnen zijn betrouwbaar?

Achter iedere bladzijde, ieder papiertje zit een verhaal: iemand heeft dit ooit opgeschreven. En als je dan iets wilt bewaren, hoe doe je dat dan?

De leerlingen gaan in groepjes aan de slag met diverse bronnen: bewaren ze ze wel of niet? Waarom dat ene stuk wel, en dat andere niet? Daarnaast nemen ze een kijkje in het depot van het archief en ervaren ze hoe het archief al die verhalen bewaart. 

Kosten Een bezoekles bij het RAR is gratis voor scholen in het werkgebied van het RAR.
Max. leerlingen 30
Bezoektijden Maandag t/m vrijdag, in overleg.
Bezoekduur 90 minuten
Voorbereidingstijd 30 minuten + reistijd
Voorbereiding op school Twee groepen indelen, en daarna verdelen in groepjes van 3. De begrippen ‘archief’, ‘bronnen’ en ‘kroniek’ behandelen adhv het filmpje Rens in het Archief.
Kerndoelen/competenties Voornamelijk 1, 6, 51 en 56.
Bijzonderheden Deze les kan ook in de klas worden gegeven. Een archivaris komt dan langs op school en de rondleiding door het archief is in de vorm van een filmpje. De kosten zijn € 60,- per klas.

 

Klik hier om te reserveren