Groep 7

Hieronder staat het actuele aanbod van bezoeklessen voor groep 7 van het primair onderwijs.

Voor alle basisscholen in ons werkgebied hebben we de les Droge Voeten, waarbij leerlingen zich verdiepen in de strijd tegen het water. Speciaal voor leerlingen uit groep 7 van basisscholen in Culemborg bieden we een bezoekles aan bij de bijzondere tentoonstelling Oud Papier over de geschiedenis van Culemborg. Zoekt u bezoeklessen voor groep 6 en 8, maak dan uw keuze in het menu aan de rechterkant.

Bezoekles: Droge Voeten

Hoe houden mensen door de tijd heen het water tegen? Wat kun je daarvan zien in het landschap? Welke voordelen geeft het wonen met water? In het rivierengebied vind je veel landschapselementen terug die te maken hebben met het leven in een waterrijk gebied. Hoe beter leerlingen in deze les samenwerken, hoe meer water ze verdienen. Als het waterpeil genoeg is gestegen, gaan ze het evacuatiespel spelen. Wat hebben mensen echt nodig als ze per direct moeten vertrekken? Wat zou jij dan meenemen? Kies je voor dingen met geldwaarde, emotionele waarde, praktische waarde?             

Kosten

 

Max. leerlingen

Bezoektijden

Bezoekduur

Voorbereidingstijd

Voorbereiding op school

Kerndoelen

Competenties

Een bezoekles bij het RAR is gratis voor scholen in het werkgebied van het RAR.

30

Maandag t/m vrijdag, in overleg.

90 minuten

5 minuten + reistijd

Klas in 2 groepen verdelen, daarna in groepjes van 3 leerlingen.

Met name 3,4, 48, 51 en 56

Samenwerken en probleemoplossend vermogen

Klik hier om te reserveren              

 

Bezoekles: Oud Papier

6 december 2018 is de 700e verjaardag van de stadsrechten van Culemborg! Het hele jaar door zijn er in Culemborg festiviteiten. Het Regionaal Archief Rivierenland en Elisabeth Weeshuis Museum organiseren als afsluiting van dit jubileumjaar een tentoonstelling met bijzondere archiefstukken uit deze 7 eeuwen.

De les bestaat uit 2 delen: een educatief bezoek aan de tentoonstelling en een opdracht waarin de leerlingen in groepjes de rol van archivaris aannemen en samen bepalen welke Culemborgse papieren bronnen zij zouden bewaren voor de toekomst en welke niet, en waarom. Als afsluiting ontvangt iedere leerling een aandenken aan dit bezoek.

Kosten

Max. leerlingen

Bezoektijden

 

Bezoekduur

Voorbereiding op school

Kerndoelen/competenties

Bijzonderheden

De bezoekles is gratis voor scholen in Culemborg.

30

Donderdagochtenden van januari t/m maart 2019, van 9.00 tot 10.15 uur of van 10.30 tot 11.45 uur.

75 minuten

Twee groepen indelen, en daarna verdelen in groepjes van 3. Voornamelijk 1, 6, 51 en 56.

Deze les kan ook in de klas worden gegeven. Een archivaris komt dan langs op school en de rondleiding door het archief is in de vorm van een filmpje. De kosten zijn € 60,- per klas.

Wilt u meer informatie? Stuur een mail met uw vraag naar educatie@rarivierenland.nl

Klik hier om uw klas aan te melden.