Groep 8

Welke bezoeklessen hebben we voor groep 8 van het primair onderwijs?

U kunt kiezen tussen een les over de Tweede wereldoorlog, waarbij leerlingen 'oorlogscodes' gaan kraken en de bezoekles Dag School, waarbij ze op zoek gaan naar de geschiedenis van hun eigen school. Zoekt u bezoeklessen voor groep 5, 6 en 7 van de basisschool, maak dan uw keuze in het menu aan de rechterkant.

Bezoekles basisschool groep 8: Oorlogscodes

De leerlingen gaan in groepjes op zoek naar een object uit de Tweede Wereldoorlog. Wat is er in Tiel en omgeving gebeurd tijdens de oorlog? Hoe was het om in die tijd te leven? Ze krijgen in totaal 3 opdrachtkaarten. De opdrachten leiden tot verschillende codes, en uiteindelijk naar een uniek object uit het archief. Als alle codes kloppen, weten de leerlingen wat hun geheime object is. Als dat gelukt is, mogen ze het depot in, op zoek naar hun object… Tot slot presenteren ze hun object, aan de hand van de eerder gemaakte opdrachten, aan de rest van de groep.

Kosten Een bezoekles is gratis voor basisscholen in het werkgebied van het RAR
Max. leerlingen 30
Bezoektijden Maandag t/m vrijdag, in overleg.
Bezoekduur 90 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten + reistijd
Voorbereiding op school Klas in groepjes van 3 indelen.
Kerndoelen Voornamelijk 1-3, 54 en 56

 

Klik hier om te reserveren

 

 

Bezoekles basisschool groep 8: Dag School

Na 8 jaar verlaten de leerlingen hun school: medeleerlingen, juffen, meesters én het schoolgebouw. Hebben ze alle geheimen van het gebouw ontdekt? Wat stond er eigenlijk vóór dat de school er kwam? En hoe zag hun wijk er voorheen uit? Ontdek, vóór ze de schooldeur achter zich sluiten, de geheimen van de school. De leerlingen gaan in tweetallen aan de slag met archiefstukken van hun eigen school en leren meer over de omgeving. Ze maken er, met behulp van een iPad, een strip van. Die krijgt de docent toegestuurd, zodat de strip aan het portfolio van de leerlingen kan worden toegevoegd. Of ze maken er met z’n allen een stripboek van. Het verhaal van hun school!

Kosten € 50,- per klas.
Max. leerlingen 30
Bezoektijden Maandag t/m vrijdag, in overleg.
Bezoekduur 75 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Voorbereiding op school Klas in tweetallen indelen.
Kerndoelen/competenties Voornamelijk 51, 54 en 56
Bijzonderheden De les is alleen te boeken door basisscholen in het werkgebied van het RAR en alleen in de maand juni. Omdat de les op maat is, heeft het RAR een voorbereidingstijd van minimaal vier weken nodig. Boek deze les dus ruim van tevoren! De les is afhankelijk van aanwezige archiefstukken over de school bij het RAR. Hierover nemen we na aanmelding contact met u op.  

 

Klik hier om te reserveren