oproep foto's coronaexpo
19 december 2022

Jouw foto op een expositie en in een magazine

In maart en april 2023 kun je bij het RAR de fototentoonstelling ‘Tiel in Coronatijd’ bekijken. De foto’s geven een tijdsbeeld van het leven in Tiel in de periode van de coronamaatregelen. Het bijzondere is dat het foto’s zijn van inwoners, ondernemers, (amateur)fotografen, verenigingen en organisaties. Kortom, van iedereen die zijn of haar foto’s en verhalen over Tiel in coronatijd wil delen. Jij misschien?

De foto’s verschijnen, samen met Tielse verhalen, ook in een gratis magazine over dit onderwerp dat gemeente Tiel tegelijkertijd uitbrengt. Tegelijkertijd komt er een foto-expositie in Zinder Expo met foto’s van de Tielse fotograaf Raphael Drent. Ook deze foto’s zijn allemaal gemaakt in coronatijd. Vele zijn ook in De Gelderlander verschenen. Van deze foto’s verschijnt een fotoboek met verhalen van Tielenaren over de coronaperiode.

Waarom dit project?
De coronaperiode heeft een grote invloed op ons gehad. En voor sommigen heeft het dat nog steeds. Er was verdriet, hoop, onbegrip, verbondenheid, frustratie, vindingrijkheid, angst en er waren mooie en opvallende momenten. Met dit project is er ruimte voor alle gevoelens en ervaringen. Het is voor Tiel, door Tiel. De foto’s geven een beeld hoe we alleen en samen de tijd hebben beleefd. Dit kan voor herkenbaarheid en troost zorgen. Misschien wil je alleen maar kijken en lezen, misschien er ook met elkaar over praten. Dat staat iedereen vrij.

Wat laten we dan zien?
Hoe het leven was. Hoe was het om in coronatijd te werken, naar school te gaan, inkopen te doen, uit te gaan, verliefd te zijn, ziek te zijn, op bezoek te gaan, te sporten, afscheid te nemen, je mening te uiten, te zorgen? En meer. Welke mogelijkheden zijn bedacht om tóch dingen te laten doorgaan binnen de beperkingen? Hoe konden we elkaar wél zien?