26 januari 2021

Knowledge Detective

Een coronaproof cultuurproject over 76 jaar bevrijding

Samen met Humint Solutions hebben het RAR, Zinder en het Flipje- en Streekmuseum een coronaproof eductieprogramma gemaakt over 76 jaar bevrijding. In dit project oefenen leerlingen van groep 7 en 8 van Tielse basisscholen hun digitale vaardigheden én leren ze over de geschiedenis.

Knowledge Detective flyerLeerlingen gaan in het programma aan de slag als Knowledge Detective met als thema WOII. Na een introductie onderzoeken ze het verhaal van een oudere. De klas gaat videobellen met een oudere uit de regio. Door de juiste vragen te stellen, ontdekken ze wat hij of zij heeft meegemaakt tijdens of door de oorlog. 

Daarnaast volgen ze een workshop over het thema. Ze maken een tour door de stad, ontdekken de sporen van de strijd of maken een hoorspel over onderduiken. Ze worden uitgedaagd om tijdens de workshop ook een puzzelstukje over het verhaal van 'hun' oudere te vinden. 

Tenslotte maken ze een visueel bewijsstuk over hun ontdekkingen. Deze bewijsstukken worden gedeeld met de ouderen en vormen de basis van een kunstwerk dat geschilderd wordt op de muren van twee tunnels in de gemeente Tiel.   

Het programma is alleen voor maart 2021 te boeken door Tielse basisscholen en kost € 2,50 per leerling.

Lees hier de brochure of neem voor meer informatie contact op met Jacoline Zilverschoon.