Lezing Oudheidkamer Tiel

Kunst in de openbare ruimte, lezing door Els de Mare

Begintijd: 20.00 uur
Eindtijd: 22.00 uur
Locatie: Regionaal Archief Rivierenland, J.S. de Jongplein 3, Tiel

Leden van de Oudheidkamer hebben bij lezingen in het algemeen gratis toegang. Voor niet-leden is de toegangsprijs € 5,--, te betalen aan de zaal.

3 voorbeelden van kunst in de openbare ruimteGeen kunstvorm is zo toegankelijk als kunst in de openbare ruimte.
We kunnen er dag en nacht naar kijken, we mogen de werken - als we dat willen - gewoon aanraken en bovendien kost dat allemaal niets!
Het beeld op het pleintje in jouw stad of wijk, hoef je niet mooi te vinden om je er soms toch een beetje vertrouwd of verbonden mee te voelen. Het hoort immers bij je leefomgeving.

Maar ook onderweg naar andere bestemmingen, kun je verrast worden door het onverwachte dat een beeld op je route oproept. Want kunst op straat doet nagenoeg altijd iets: zij verrast, verwart, amuseert, imponeert, ontroert, schokt, stelt gerust of verbaast.

Op 5 oktober 2023 is Els de Mare gastspreker voor de Oudheidkamer Tiel. Zij plaatst dan Beelden in de openbare ruimte centraal.
Van het oudste beeld in Nederland gaat zij met zevenmijlslaarzen naar de eenentwintigste eeuw en zoomt daarbij ook in op Tiel en een aantal omliggende gemeenten, waar in de laatste 70 jaar heel wat beelden in de openbare ruimte werden geplaatst. U zult na de lezing beslist met andere ogen naar deze kunstvormen om u heen kijken.

De spreekster was als medewerkster van Rijkswaterstaat Midden Nederland jarenlang coördinator ruimtelijke kwaliteit en vormgeving en had daardoor ook te maken met 'Kunst' op het grondgebied van Rijkswaterstaat.

Naar de website van de Oudheidkamer Tiel

05-10-2023