Uw zoekacties: Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollectie...

0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor gebruik en publicatie
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
Aanwinsten 2016
1985 Een verzameling technische tekeningen van: een productielijn voor [meel], van de fabriek Verweij en Spoorenberg aan de Plantage ; sketch of the manufacture of corn syrop from corn starch ; een aanzichtstekening van de sapfabriek van de Maatschappij De Betuwe voor de uitbreiding in 1948 ; een situatietekening van de waterbronnen op het terrein van de Maatschappij De Betuwe, 1975 ; een tekening met een overzicht van de afvoer van het fabrieksafvalwater bij de Maatschappij De Betuwe ; een overzichtstekening met daarop de dakhoogten van de fabrieksgebouwen van de Maatschappij De Betuwe, 1975, 1907-1975
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Inventaris
Aanwinsten 2016
1985
Een verzameling technische tekeningen van: een productielijn voor [meel], van de fabriek Verweij en Spoorenberg aan de Plantage ; sketch of the manufacture of corn syrop from corn starch ; een aanzichtstekening van de sapfabriek van de Maatschappij De Betuwe voor de uitbreiding in 1948 ; een situatietekening van de waterbronnen op het terrein van de Maatschappij De Betuwe, 1975 ; een tekening met een overzicht van de afvoer van het fabrieksafvalwater bij de Maatschappij De Betuwe ; een overzichtstekening met daarop de dakhoogten van de fabrieksgebouwen van de Maatschappij De Betuwe, 1975, 1907-1975
Datering:
1907-1975

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbekend
Omvang in meters:
12,25
Opmerkingen:
zie: 0650-1879