Uw zoekacties: Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas van het Regionaa...

0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
Aanwinsten 1988 - heden
Aanwinsten 2013
1747-1747 Twaalf litho's van Tiel en Omgeving, in een uitgave van D. Mijs met de volgende onderwerpen: Tiel van de Waalzijde ; de Waterpoort in Tiel ; de Burense Poort in Tiel ; de rooms-katholieke Sint-Dominicuskerk in Tiel ; de Zandwijkse Poort in Tiel ; de Nederlands-hervormde Sint-Maartenskerk in Tiel ; de Groenmarkt (Markt) in Tiel ; het huis Teisterbant in Kerk-Avezaath ; het huis Groot Ravestein in Geldermalsen waar Edmond Willem van Dam van Isselt heeft gewoond ; het kasteel Zoelen ; het dorp Lienden ; het stadje Buren, 1865
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Inventaris
Aanwinsten 1988 - heden
Aanwinsten 2013
1747-1747
Twaalf litho's van Tiel en Omgeving, in een uitgave van D. Mijs met de volgende onderwerpen: Tiel van de Waalzijde ; de Waterpoort in Tiel ; de Burense Poort in Tiel ; de rooms-katholieke Sint-Dominicuskerk in Tiel ; de Zandwijkse Poort in Tiel ; de Nederlands-hervormde Sint-Maartenskerk in Tiel ; de Groenmarkt (Markt) in Tiel ; het huis Teisterbant in Kerk-Avezaath ; het huis Groot Ravestein in Geldermalsen waar Edmond Willem van Dam van Isselt heeft gewoond ; het kasteel Zoelen ; het dorp Lienden ; het stadje Buren, 1865
Datering:
1865
Omvang:
12 bladen

Kenmerken

Datering:
1988-heden
Plaats:
regionaal
Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1988-heden
Omvang in meters:
12,25
Openbaarheid:
Onbekend
Gemeente:
Regionaal
Locatie:
regionaal