Uw zoekacties: Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollectie...
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor gebruik en publicatie
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
Inventaris
Aanwinsten 2006
1474 Een fotoverzameling met de volgende onderwerpen: de spoorbrug bij Rhenen, [1935] ; vier foto's met herdenkingsmonumenten op de Grebbeberg in Rhehen, [1947] ; een foto van de muziekband The Rhythm Devils, met de gebroeders Emans, Gerrits Andernach, Bertus Huiberts, Frans van de Heuvel en Leen van de Berg, op de foto de tekst Tiel mijn Tiel 23 februari, 1946 ; een foto gemaakt in de Waterstraat met rechts moeder van Ingen met haar zoontje D. van Ingen. het pandje links op de foto is afgebroken en het gevelboogje is gebruikt voor de Ambachtenzolder van het streekmuseum (nu in bruikleen museum Ommeren), [1935] ; een foto gemaakt in de Tweede Wereldoorlog waarop het transport van de klokken van de Sint-Maartenstoren is vastgelegd aan de Koornmarkt bij houthandel Van Dam, [1942], 1930-1947
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Inventaris
Aanwinsten 2006
1474
Een fotoverzameling met de volgende onderwerpen: de spoorbrug bij Rhenen, [1935] ; vier foto's met herdenkingsmonumenten op de Grebbeberg in Rhehen, [1947] ; een foto van de muziekband The Rhythm Devils, met de gebroeders Emans, Gerrits Andernach, Bertus Huiberts, Frans van de Heuvel en Leen van de Berg, op de foto de tekst Tiel mijn Tiel 23 februari, 1946 ; een foto gemaakt in de Waterstraat met rechts moeder van Ingen met haar zoontje D. van Ingen. het pandje links op de foto is afgebroken en het gevelboogje is gebruikt voor de Ambachtenzolder van het streekmuseum (nu in bruikleen museum Ommeren), [1935] ; een foto gemaakt in de Tweede Wereldoorlog waarop het transport van de klokken van de Sint-Maartenstoren is vastgelegd aan de Koornmarkt bij houthandel Van Dam, [1942], 1930-1947
Datering:
1930-1947
NB:
8 foto's van 10 x 15 cm

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbekend
Omvang in meters:
12,25
Opmerkingen:
zie: 0650-1879