Historieprent; het overhandigen van een immortellenkrans door mej. De Boer (dochter van Luit. Kol. H.E. den Boer. Chef van de Staf in de citadel) aan de prins van Oranje op de citadel van Antwerpen. Handeling in een vertrek, waarin een tafel met feestdis is aangericht; op de voorgrond de prins; rechts mevr. De Boer, achter haar Kolonel De Gumoëns, achter haar bij de tafel generaal Chassé; tussen deze en de kroonprins de jonge prins Hendrik. Links naast de prins op de rug gezien de schout bij nacht Koopman, daarnaast de Luit. Kol. v.d. Straaten. Achter hem de kolonel Noudascher. Los bijgevoegd een tekening (zie nummer 450 van de portretten in pen en potlood met nummers en de namen de afgebeelde personen.
Historieprent; het overhandigen van een immortellenkrans door mej. De Boer (dochter van Luit. Kol. H.E. den Boer. Chef van de Staf in de citadel) aan de prins van Oranje op de citadel van Antwerpen. Handeling in een vertrek, waarin een tafel met feestdis is aangericht; op de voorgrond de prins; rechts mevr. De Boer, achter haar Kolonel De Gumoëns, achter haar bij de tafel generaal Chassé; tussen deze en de kroonprins de jonge prins Hendrik. Links naast de prins op de rug gezien de schout bij nacht Koopman, daarnaast de Luit. Kol. v.d. Straaten. Achter hem de kolonel Noudascher. Los bijgevoegd een tekening (zie nummer 450 van de portretten in pen en potlood met nummers en de namen de afgebeelde personen. x
Informatie over afbeelding of scan x
Vervaardiger:
F.B. Waanders ('Naar de natuur geteekend op de Citadel van Antwerpen door F.B. Waanders en door denzelven op steen gebragt')
Drukker:
H.J. Backer
Formaat:
31,9 x 46,3 cm
Techniek:
Litho
Literatuurverwijzing:
Litt.; Muller Historieprenten nr. 6783.
Opmerking:
In potlood op de achterkant de nrs. 326,558 en 627. In pen: V. St. 7224/18.
Uw bestand wordt voorbereid, een moment geduld alstublieft.