Historieprent; vervaardigd door de kunstenaar naar het schilderij door hem daarvan gemaakt. Gezicht binnen de citadel. In het midden generaal Chassé, omringd door de Raad van defensie der Citadel en wat officieren op de voorgrond. Op de achtergrond de gedeeltelijk verwoeste stad Antwerpen. Los bijgevoegd een apart vel, een zgn. 'sleutel' met in hoofdlijnen dezelfde afbeelding voorzien van nummers en verklaringen. De plaat diende als prijs voor de verliezende deelnemers in een door Schouman georganiseerde loterij, waarbij het originele schilderstuk de hoofdprijs was.
Historieprent; vervaardigd door de kunstenaar naar het schilderij door hem daarvan gemaakt. Gezicht binnen de citadel. In het midden generaal Chassé, omringd door de Raad van defensie der Citadel en wat officieren op de voorgrond. Op de achtergrond de gedeeltelijk verwoeste stad Antwerpen. Los bijgevoegd een apart vel, een zgn. 'sleutel' met in hoofdlijnen dezelfde afbeelding voorzien van nummers en verklaringen. De plaat diende als prijs voor de verliezende deelnemers in een door Schouman georganiseerde loterij, waarbij het originele schilderstuk de hoofdprijs was. x
Informatie over afbeelding of scan x
Datering:
1832
Vervaardiger:
I. Schouman
Drukker:
H.J. Backer
Formaat:
38,5 x 54,5 cm
Techniek:
Litho, krijt en pen
Literatuurverwijzing:
Muller Historieprenten nr. 6526. Catalogus Atlas Stolk. IX. Nr. 6891.
Sigmond, dr. J.P.; Majoor E.W. van Dam temidden van zijn Jagers in de slag bij Leuven. Art. in: Armanentaria nr. 26. Pag. 107 t/m 111. 2002.
Opmerking:
In paars potlood nr. 728. Het originele schilderij berust tegenwoordig in het Nederlands Legermuseum.
Uw bestand wordt voorbereid, een moment geduld alstublieft.