Spotprent; in vijf taferelen wordt de spot gedreven met het 'pseudo-heldendom gedrag van de Belgen in 1832, tijdens en na het beleg van de citadel. Afbeeldingen: Linksboven; drinkende en slapende Belgische soldaten. Rechtsboven; Belgische officieren, die vanaf een toren het gevecht door verrekijkers gadeslaan. Midden; Koning Leopold met enkele officieren op de trans van de St. Andreaskerk. Linksonder; Belgische soldaten schieten op enkele in het water zwemmende matrozen van een gezonken schip. Rechtsonder; de door de Fransen in gevangenschap weggevoerde zeelieden worden bij hun doortocht in Antwerpen bedreigd.
Spotprent; in vijf taferelen wordt de spot gedreven met het 'pseudo-heldendom gedrag van de Belgen in 1832, tijdens en na het beleg van de citadel. Afbeeldingen: Linksboven; drinkende en slapende Belgische soldaten. Rechtsboven; Belgische officieren, die vanaf een toren het gevecht door verrekijkers gadeslaan. Midden; Koning Leopold met enkele officieren op de trans van de St. Andreaskerk. Linksonder; Belgische soldaten schieten op enkele in het water zwemmende matrozen van een gezonken schip. Rechtsonder; de door de Fransen in gevangenschap weggevoerde zeelieden worden bij hun doortocht in Antwerpen bedreigd. x
Informatie over afbeelding of scan x
Datering:
z.j.
Techniek:
Krijtlitho
Literatuurverwijzing:
Muller historieprenten nr. 6904a.
Opmerking:
Elke afbeelding is voorzien van enkele regels toelichting in dichtvorm in het Frans. Midden onder een vijf-regelig gedicht in het Frans. Rechts onder de prent staat: Virg. Aen. II.
Uw bestand wordt voorbereid, een moment geduld alstublieft.