Uw zoekacties: Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollectie...

0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor gebruik en publicatie
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
Aanwinsten 2016
2007 Een fotoverzameling met foto's van de familie Van Alphen-Wijnands uit Tiel, met de volgende onderwerpen: mevrouw van Alpen-Wijnands aan de Linge [1930] ; een groep welpen in de Gasthuisstraat, met Schelling, Spee, Arendsen ; Nel Stap en Hans Spies (1956) ; een voetbal elftal [1935] ; een schip aan het Paardenwater [1930] ; de Ophemersedijk met een zicht op het veer ; een foto van een groepje kinderen gemaakt in de Stationsstraat nummer 4, met één van de eerste creaties van Frank Govers, van links naar rechts, Frank Govers, Jocob van Alphen, Ad Govers [1945] ; een trouwfoto van Ga en Leen van Alphen-Wijnands in het Tielse stadhuis (1937) ; de ouders van mevrouw Wijnands ; de familie Van Alphen voor een grote ijsberg [1941] ; een padvinders groep in 's-Heerenberg ; de Schutskooilaan met de Jonge Schutskooi ; verschillende foto's van de padvinderij, 1930-1955
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Inventaris
Aanwinsten 2016
2007
Een fotoverzameling met foto's van de familie Van Alphen-Wijnands uit Tiel, met de volgende onderwerpen: mevrouw van Alpen-Wijnands aan de Linge [1930] ; een groep welpen in de Gasthuisstraat, met Schelling, Spee, Arendsen ; Nel Stap en Hans Spies (1956) ; een voetbal elftal [1935] ; een schip aan het Paardenwater [1930] ; de Ophemersedijk met een zicht op het veer ; een foto van een groepje kinderen gemaakt in de Stationsstraat nummer 4, met één van de eerste creaties van Frank Govers, van links naar rechts, Frank Govers, Jocob van Alphen, Ad Govers [1945] ; een trouwfoto van Ga en Leen van Alphen-Wijnands in het Tielse stadhuis (1937) ; de ouders van mevrouw Wijnands ; de familie Van Alphen voor een grote ijsberg [1941] ; een padvinders groep in 's-Heerenberg ; de Schutskooilaan met de Jonge Schutskooi ; verschillende foto's van de padvinderij, 1930-1955
Datering:
1930-1955
NB:
20 foto's

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbekend
Omvang in meters:
12,25
Opmerkingen:
zie: 0650-1879