Uw zoekacties: Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollectie...
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor gebruik en publicatie
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
Inventaris
Aanwinsten 1999
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Inventaris
Aanwinsten 1999
1181 Een fotoverzameling met de volgende onderwerpen: schaatsen op de Linge bij Zoelen ; het schoonmaken van de ijsbaan de Pinguin ; het aanleggen van een damwand bij de stadsmuur ; archeologisch en bouwhistorisch onderzoek aan de stadsmuur ; afbraak fabrieksgebouwen op het Betuwe terrein ook met perserij ; Prins Carnaval begraaft een koker bij de stadsmuur ; een groepsfoto van medewerkers van Maatschappij de Betuwe ; de bouw van het gemeentehuis ; de damwand aan de stadsmuur ; archeologische opgravingen aan de Westluidensestraat ; een healing van Jomanda in de veilinghal ; de Bellevue en de woning van de directeur van de gasfabriek ; een school aan de Peppellaan ; jubilarissen bij de KTSM en KTVM ; het plaatsen van het joodse monument aan de Sint-Agnietenstraat ; de onthulling van een kunstwerk aan de Bergakker ; de heer Buis krijgt penning ; herdenking van de Wamelse slachtoffers ; openstelling Wetland Passewaaij ; demonstratie met tractoren in Waterstraat ; kanonnen worden op stadswal geplaatst ; een groepsfoto van Wandellust ; de afbraak van het pand op de hoek van de Tolhuisstraat en Westluidensestraat van Van Wijk ; archeologisch onderzoek aan de Tolhuissstraat ; taptoe op de parkeerplaats achter de Rabo-bank ; aanvang bouw van de raadzaal ; open dag voor het gemeentehuis ; de laatste klompenmaker in Tiel de heer Van de Kant aan de Molenstraat ; het nieuwe gemeentehuis ; afbraak panden aan Westluidensestraat met pakhuisjes ; een kopje van een beeldje gevonden aan de Koornmarkt bij archeologische opgraving ; het gerechtsgebouw na restauratie ; een onderdeel van een schip bij archeologische opgraving aan de Tolhuisstraat ; een gevel in metalen steun aan Koornmarkt ; de markt op het Plein ; de Uitmarkt op het Beursplein ; de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de wegwijzer van Tiel ; Winnie Sorgdrager ingebruikneming gerechtsgebouw ; combinatie scholen in Passewaaij ; Tielse brandweerkorps ; afbraak pand van de Meerpaal aan het Bleekveld, 1996

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbekend
Omvang in meters:
12,25
Opmerkingen:
zie: 0650-1879