Uw zoekacties: Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollectie...

0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor gebruik en publicatie
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
Aanwinsten 2001
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Inventaris
Aanwinsten 2001
1302 Een fotoverzameling met foto's gemaakt in Beusichem met de volgende onderwerpen: het ingebruiknemen van de eerste geldautomaat in Beusichem ; een affiche van 10-jaar Heerenlogement 1978-1988 ; een bronzen beeldje met een man en een vrouw zittend achter een tafel, aangeboden door de medischestaf van het ziekenhuis Rivierenland, 1983 ; de bakkerij van D.J. Immink ; de ontvangst van Sint-Nicolaas ; een voorstelling in het Heerenlogement van het Stuffed Puppet Theatre ; een brand van het fabriekspand van Meuvo ; de heer Bulten met broodmaaltijd ; een Poolse delegatie wordt ontvangen ; de kerk en het kerkplein ; een rodeo demonstratie ; een zangkoor geeft een uitvoering ; een schaatswedstrijd ; een zwemwedstrijd in de Meent ; een turnwedstrijd ; de paardenmarkt ; het echtpaar Van Reeuwijk bij receptie ; D' 66 bij de raadsverkiezingen ; de supermarkt Van de Linge ; bier wordt getapt in een café ; een optreden van Teo Joling en Lucia Meeuwsen in het Heerenlogement ; een kindervoorstelling van het stuk De Dames Knuf, door de theatergroep Rats ; 25 jaar vrachtautochauffeur Quint bij J. de Heus, 1997 ; de melkman Rinus van Dijk, 1999 ; slijptechniek met slijper in Beusichem, 1997 ; bewoners van de Strooppot in Asch ; het kerkorgel van de Nederlands-hervormde kerk in Beusichem, 1997 ; houthandel van Zetten in Beusichem, 1997 ; Koffiedik in het pand van de bakkerij Immink, 1998 ; Golff, supermarkten, 1998 ; de Meentloop, 1999 ; Sint-Nicolaas en Zwarte Pieten op de veerpont, 1998 ; rommelmarkt, 1997 ; hegelsportvereniging de Rietvoorn, 1998 ; de jeugd van de tennisclub De Bongert, 1997 ; de jeugd van de gymnastiekvereniging Klimop, 1998 ; de winnaars van Manege, 1997 ; de Muziekvereniging Excelsior, 1997, [1980-1990]

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbekend
Omvang in meters:
12,25
Opmerkingen:
zie: 0650-1879