Uw zoekacties: Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollectie...

0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor gebruik en publicatie
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
Aanwinsten 2010
1647 Vier foto's met de volgende onderwerpen: Foto 1 geeft een beeld van Tiel-West in 1939. Opvallende details zijn: het schoolgebouw van de H.B.S., het huis Fruithof, de tinfabriek R.I.O. en het gerechtsgebouw aan de Nieuwe Tielseweg. Foto 2 geeft een beeld van Wamel. Opvallende details: De katholieke kerk en let op de eerste graafwerkzaamheden voor de aanleg van de monding van het Amsterdam-Rijnkanaal. Foto 3 geeft een beeld van het het veer Tiel-Wamel. Opvallende details: zowel de gierpont als ook de Gijsbert Stout met aangekoppelde pont varen, bij het Paardenwater. Foto 4 laat het veer zien van Wageningen. een opvallende detail is hier het zwembad, 1938-1939
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Inventaris
Aanwinsten 2010
1647
Vier foto's met de volgende onderwerpen: Foto 1 geeft een beeld van Tiel-West in 1939. Opvallende details zijn: het schoolgebouw van de H.B.S., het huis Fruithof, de tinfabriek R.I.O. en het gerechtsgebouw aan de Nieuwe Tielseweg. Foto 2 geeft een beeld van Wamel. Opvallende details: De katholieke kerk en let op de eerste graafwerkzaamheden voor de aanleg van de monding van het Amsterdam-Rijnkanaal. Foto 3 geeft een beeld van het het veer Tiel-Wamel. Opvallende details: zowel de gierpont als ook de Gijsbert Stout met aangekoppelde pont varen, bij het Paardenwater. Foto 4 laat het veer zien van Wageningen. een opvallende detail is hier het zwembad, 1938-1939
Datering:
1938-1939
NB:
Reproducties van luchtfoto's gemaakt in de jaren 1938-1939. De foto's zijn gemaakt door A.O. van Soest 1ste Luitenant, Luchtvaartafdeling Fotografische dienst van de Luchtmacht. Waarschijnlijk ter voorbereiding op de mogelijke oorlog en de daarmee samenhangende mobilisatie en aanleg van pontonbruggen over de Waal en de Rijn. De heer van Soest is oud-leerling van de H.B.S. in Tiel. De foto's zijn ter reproductie tijdelijk afgestaan aan het archief (4 foto's van 10 x 15 cm)

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbekend
Omvang in meters:
12,25
Opmerkingen:
zie: 0650-1879