Uw zoekacties: Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollectie...

0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor gebruik en publicatie
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
Aanwinsten 2010
1648 Een fotoverzameling met de volgende onderwerpen: het spoorwegstation van Wadenoijen ; een reclame opstelling van Maatschappij de Betuwe, met jampotjes ; een kerkgebouw in de omgeving van Tiel ; een ezel met een berijder geknipt in een heg bij Gellicum ; de brandstoffenhandel van A. van Wankum aan het Plein naast het museum de Groote Sociëteit in Tiel ; de winkel van W. Mens aan de Waterstraat ; een groepsfoto met voor een historische optocht verklede leden van de rooms katholieke werklieden vereniging ; de ontsporing van waarschijnlijk een wagon van het stoomtreintje T-B-C ; een groepsfoto van een familie ; de Voorstad met het Hof van Gelderland en van het café Toelast in Tiel, [1920-1935]
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Inventaris
Aanwinsten 2010
1648
Een fotoverzameling met de volgende onderwerpen: het spoorwegstation van Wadenoijen ; een reclame opstelling van Maatschappij de Betuwe, met jampotjes ; een kerkgebouw in de omgeving van Tiel ; een ezel met een berijder geknipt in een heg bij Gellicum ; de brandstoffenhandel van A. van Wankum aan het Plein naast het museum de Groote Sociëteit in Tiel ; de winkel van W. Mens aan de Waterstraat ; een groepsfoto met voor een historische optocht verklede leden van de rooms katholieke werklieden vereniging ; de ontsporing van waarschijnlijk een wagon van het stoomtreintje T-B-C ; een groepsfoto van een familie ; de Voorstad met het Hof van Gelderland en van het café Toelast in Tiel, [1920-1935]
Datering:
[1920-1935]

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbekend
Omvang in meters:
12,25
Opmerkingen:
zie: 0650-1879