Uw zoekacties: Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollectie...

0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor gebruik en publicatie
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
Aanwinsten 2004
1418 Een fotoverzameling met de volgende onderwerpen: een kleuterklas van juffrouw Spoek in een boomgaard nabij de Bikkelkamp, met Dick (Dirk) van Ingen en Koos Rijnders, 1929 ; D. van Ingen op ijsschotsen van de Waal, 1939 ; het huwelijk van de dochter van dr. De Haan ; een grote groep kinderen waaronder Tielse kinderen die uitgezonden werden naar Denemarken en Zweden om aan te sterken na de Tweede Wereldoorlog, 1945 ; een klassenfoto van school C in de Binnenhoek, [1932] ; een groepsfoto gemaakt op Schiphol voor een vliegtuig, met onder onder anderen: politieagent Vermeer, [1950] ; het voetbalelftal van de Mulo (school van de heer Tick) op het Theoleterrein, [1928] ; uitreiking van de Piet Wynia beker door Piet Wynia, [1950] ; voetbalelftal op het Theoleterrein, met Albert Veldkamp, Piet van Dam en Wim Schoots, [1935] , 1928-1950
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Inventaris
Aanwinsten 2004
1418
Een fotoverzameling met de volgende onderwerpen: een kleuterklas van juffrouw Spoek in een boomgaard nabij de Bikkelkamp, met Dick (Dirk) van Ingen en Koos Rijnders, 1929 ; D. van Ingen op ijsschotsen van de Waal, 1939 ; het huwelijk van de dochter van dr. De Haan ; een grote groep kinderen waaronder Tielse kinderen die uitgezonden werden naar Denemarken en Zweden om aan te sterken na de Tweede Wereldoorlog, 1945 ; een klassenfoto van school C in de Binnenhoek, [1932] ; een groepsfoto gemaakt op Schiphol voor een vliegtuig, met onder onder anderen: politieagent Vermeer, [1950] ; het voetbalelftal van de Mulo (school van de heer Tick) op het Theoleterrein, [1928] ; uitreiking van de Piet Wynia beker door Piet Wynia, [1950] ; voetbalelftal op het Theoleterrein, met Albert Veldkamp, Piet van Dam en Wim Schoots, [1935] , 1928-1950
Datering:
1928-1950

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbekend
Omvang in meters:
12,25
Opmerkingen:
zie: 0650-1879