Uw zoekacties: Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollectie...

0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor gebruik en publicatie
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
Aanwinsten 2004
1427 Een fotoverzameling met de volgende onderwerpen: twee prentbriefkaarten van Huize 't Hiem in Soesdijk, verstuurd door broer Jan, 1926 ; een portretfoto van Koningin Wilhelmina, 1898 ; een groepsfoto van leden van de Nederlandsche Maatschappij van de Geneeskunde afdeling Tiel/Betuwe, met dr. Hoogenboom en dr. P.C.W. Schoondermark, [1927] ; het Koninginnefeest op de Nieuwe kade met mevrouw A.D.C. Schoondermark en de heer Dingemans, [1909] ; een klassenfoto van een lagereschool met mevrouw A.D.C. Schoondermark, [1910] ; een portretfoto van twee oudere dames, Schoondermark of Post, 1900 ; een groepsfoto van familie van mevrouw Schoondermark-Post in Drumpt, in de Burgemeester Meslaan tegenover de kerk, met rechts P.C.W. Schoondermark, [1920] ; de dames van de familie Schoondermark lopen de Voorstad in, [1900] ; een foto genomen bij Moetje van Eck (herberg) op Bloemetjesdag aan de Stationsweg met de dames: Van Benthem, Steijn, Van Gaasbeek en Schram, op de achtergrond een telegraafpaal bij de begraafplaats Ter Navolging, 1911 , [1898-1926]
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Inventaris
Aanwinsten 2004
1427
Een fotoverzameling met de volgende onderwerpen: twee prentbriefkaarten van Huize 't Hiem in Soesdijk, verstuurd door broer Jan, 1926 ; een portretfoto van Koningin Wilhelmina, 1898 ; een groepsfoto van leden van de Nederlandsche Maatschappij van de Geneeskunde afdeling Tiel/Betuwe, met dr. Hoogenboom en dr. P.C.W. Schoondermark, [1927] ; het Koninginnefeest op de Nieuwe kade met mevrouw A.D.C. Schoondermark en de heer Dingemans, [1909] ; een klassenfoto van een lagereschool met mevrouw A.D.C. Schoondermark, [1910] ; een portretfoto van twee oudere dames, Schoondermark of Post, 1900 ; een groepsfoto van familie van mevrouw Schoondermark-Post in Drumpt, in de Burgemeester Meslaan tegenover de kerk, met rechts P.C.W. Schoondermark, [1920] ; de dames van de familie Schoondermark lopen de Voorstad in, [1900] ; een foto genomen bij Moetje van Eck (herberg) op Bloemetjesdag aan de Stationsweg met de dames: Van Benthem, Steijn, Van Gaasbeek en Schram, op de achtergrond een telegraafpaal bij de begraafplaats Ter Navolging, 1911 , [1898-1926]
Datering:
[1898-1926]

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbekend
Omvang in meters:
12,25
Opmerkingen:
zie: 0650-1879