Uw zoekacties: Archief van het Betuws Symfonie Orkest, 1994 - 2014

1415 Archief van het Betuws Symfonie Orkest, 1994 - 2014

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
In 1970 werd het Tiels Kamer Orkest (TKO) opgericht. Het TKO heeft bestaan tot 1996; daarna ging het op in het Betuws Symfonie Orkest samen met het Geldermalsens Kamer Orkest (GKO). In 1995 is een fusiecommissie gevormd waarna in september1996 de fusie een feit was. Het GKO ontstond door initiatief van de Nutscommissie Bijzondere Activiteiten. In oktober 1979 vond de eerste repetitie van dit Nutsorkest plaats. Zowel het Betuws Symfonie Orkest als haar voorgangers hebben regelmatig hun muzikale bijdrage geleverd aan tal van evenementen.
Dit archief bestaat voornamelijk uit stukken van het Betuws Symfonie Orkest. Het bevat naast notulen van de bestuurs- en ledenvergaderingen ook informatie over de concerten en de verschillende buitenlandse reizen.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,25
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.