Overige doelgroepen

Ook voor volwassenen is er van alles te leren en te beleven bij het RAR. Wilt u overleggen over de mogelijkheden? Neemt u dan contact op met Sylvia Dumont.  

Rondleidingen

Op verzoek geven we rondleidingen door ons archief. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen deelnemen, maar we kunnen meerdere groepen tegelijk rondleiden. De kosten voor een rondleiding bedragen € 50,- per groep. Bent u geïnteresseerd in een rondleiding, vult u dan dit contactformulier in. Wij nemen vervolgens contact met u op om afspraken te maken.

Cursussen

Bent u bezig met een onderzoek naar uw familie of woonomgeving en stuit u op oudere stukken die lastig te lezen zijn? Bent u geïnteresseerd in geschiedenis en heeft u hierbij kennis van oud schrift nodig? Of wilt u gewoon een interessante nieuwe hobby beginnen?

Voor het lezen van teksten van vóór ca. 1750 is kennis van oud schrift een noodzaak. De letters zijn moeilijk herkenbaar en er werden veel afkortingen gebruikt. Het is daarnaast vaak lastig om te begrijpen wat de betekenis van een tekst is. In onze cursussen behandelen we daarom niet alleen het schrift, maar komen ook afkortingen, documentsoorten en betekenis van teksten aan de orde.

Wij verzorgen cursussen voor beginners en gevorderden. De data worden bekendgemaakt op deze website.

Kijk hier voor het lesmateriaal van eerdere cursussen.

Exposities

Er zijn regelmatig exposities bij het Regionaal Archief Rivierenland. Kijk hier voor een actueel overzicht.

Stamboomcafé

Op elke tweede vrijdag van de maand is er van 14.00 tot 16.00 uur een stamboomcafé bij het RAR. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u vragen over genealogie stellen aan de leden van de afdeling Betuwe van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV). U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Kijk op de kalender voor het eerstvolgende stamboomcafé.

Lezingen

Er zijn ook regelmatig lezingen bij het RAR, onder meer van het natuurkundig genootschap Physica, de NGV en de Oudheidkamer Tiel. Kijk op de kalender voor actuele informatie!