Personen

Let op: Er is nog meer te onderzoeken. Er zijn ook boeken die (nog) niet zijn geindexeerd. Je kunt ze niet op naam doorzoeken, maar wel doorbladeren. Bij deze genealogische bronnen vind je ook omnummeringslijsten van woningen.

Naar alle genealogische bronnen
Uw zoekacties: RK Doop 1796-1810; Trouw 1796-1810 (DTB-1714)

3151 Verzameling akten en huwelijksbijlagen van de Burgerlijke Stand van Bommelerwaardse gemeenten, 1811-1970

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor raadpleging en gebruik
5. Verwant materiaal
6. Beschrijvingsbeheer
Inventaris
1.11. Gemeente Poederoijen
3151 Verzameling akten en huwelijksbijlagen van de Burgerlijke Stand van Bommelerwaardse gemeenten, 1811-1970
Inventaris
1.11.
Gemeente Poederoijen
NB:
Voor 1811 zie Brakel. De gemeente bestond van 1812-1817 uit Poederoijen, Munnikenland en Loevestein. Per 1 januari 1818 kwam daarbij het dorp Aalst. Ná 1 juli 1955 zie gemeente Brakel.

Bij een brand in 1834 ging een aantal akten verloren. Daarna is geprobeerd om van de dubbele serie akten afschriften te maken ter completering van de gemeentelijke serie. Omdat de dubbele serie, die tegenwoordig in het Gelders Archief berust, niet compleet was, is dat maar ten dele gelukt. De akten van geboorten en overlijdens van 1812, 1815 en 1817 en de akten van huwelijken van 1812, 1815-1817 ontbreken en zijn dus ook niet in Arnhem te raadplegen. Op de website van de archiefdienst zijn de gegevens van die jaren, voor zover aanwezig, ontleend aan de tienjaarlijkse tafels.

In 1811 was Poederoijen tot 1 september onderdeel van de gemeente Brakel, Poederoijen, Munnikenland en Loevestein, daarna gingen Poederoijen, Munnikenland en Loevestein samen de gemeente Poederoijen vormen, afgezonderd van de gemeente Brakel. De akten van de burgerlijke stand werden echter gedurende dat hele jaar 1811, dus ook de laatste vier maanden, ingeschreven in één register. Ten aanzien van de burgerlijke stand werd dus net gedaan alsof de twee afzonderlijke gemeenten pas op 1 januari 1812 tot stand kwamen. Voor de akten van 1811 zie dus onder Brakel.
Kenmerken
Datering:
1811-1970
Opmerkingen:
De huwelijksbijlagen na 1932 betreffen alleen de huwelijken waarvan minimaal één der partners afkomstig is uit het buitenland of medische verklaringen dat een van degenen die toestemming tot een huwelijk moet geven, niet in staat is zijn of haar wil te verklaren. Voor de bijlagen bij de huwelijksakten van gemeenten boven de Waal zie toegangen 1504 en 1572, en voor de gemeenten Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk en Vuren de respectievelijke gemeentearchieven.
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1811-1970
Omvang in meters:
57,375
Gemeente:
Regionaal
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS