Alle bestanden

Uw zoekacties: Archief van het gemeentebestuur van Buurmalsen, 1921 - 1941
x1480 Archief van het gemeentebestuur van Culemborg, 1946 - 1999
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1480 Archief van het gemeentebestuur van Culemborg, 1946 - 1999
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
1.1 Aantekeningen over de geschiedenis van het orgaan
1.2 Geschiedenis van het archief
1.3 Aanwijzingen voor de gebruiker
1480 Archief van het gemeentebestuur van Culemborg, 1946 - 1999
1. Inleiding
1.3 Aanwijzingen voor de gebruiker
Notulen van het college van burgemeester en wethouders tussen 1954 en 1983 zijn niet aanwezig. In de periode zijn geen notulen bijgehouden; besluiten zijn aangegeven op de stukken zelf.De besluiten B&W over deze periode zijn derhalve over het gehele archief verspreid.

De serie's met Bouwvergunningen en Hinderwetvergunningen zijn niet opgenomen in deze inventaris, zij bevinden zich niet in de archiefbewaarplaats bij het Regionaal Archief Rivierenland. Dit zelfde geldt ook voor de Registers van de Burgerlijke Stand.

De serie met lozingsvergunningen voor aansluiting op de gemeentelijke riolering is incompleet de vergunningen met de nummers 1 t/m 99 ontbreken. Er is niet nagegaan of vergunningsnummer 138 inderdaad de laatste is.

De begroting en jaarrekening van de verschillende diensten en bedrijven zijn beschreven onder de rubriek "Diensten en bedrijven". In de Rubrieken "Begrotingen van Inkomsten en Uitgaven" en "Jaarrekening" komen ook die van de diensten en bedrijven voor omdat zij als een boekwerk bij elkaar zijn gebonden.

Er is een serie akten aangetroffen van aankopen, verkoop, etc. Deze zijn voorzien van een Romeinse cijferaanduiding. De betekenis van deze aanduiding is niet bekend. In deze serie zitten de afschriften/kopieën van akten van eigendom etc. Voor zover na te gaan zijn de dossiers chronologisch geordend. Er is geen relatie of directe verwijzing aangetroffen naar de dossiers met betrekking tot correspondentie en raadsbesluiten tot aankoop, verkoop etc.

Tijdens de bewerking zijn verschillende dossiers niet aangetroffen in de te bewerken blokken. Er is niet nagegaan waar zij wel zijn. Het vermoeden bestaat dat die zijn achtergebleven bij de gemeente Culemborg en later niet (of nog niet) zijn overgebracht naar het Regionaal Archief Rivierenland.

Inventarisnummer 2875 is tot het jaar 2068 niet openbaar. Indien u toch inzage wenst in dit dossier dan dient u een verzoek (met redenen omkleed) te richten aan de directeur / streekarchivaris.
1.4 Verantwoording inventarisatie
1.5 Lijst van burgemeesters
Kenmerken
Datering:
1946 - 1999
Plaats:
Culemborg
Taal:
Nederlands
Dekking in tijd:
1946 - 1999
Verversingsgraad:
onregelmatig
Omvang in meters:
47,62
Openbaarheid:
Na 20 jaar
Gemeente:
Culemborg
Locatie:
Culemborg
Licentie:
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS