Beleven

Het archief is er voor jou! We bewaren jouw geschiedenis en vertellen je er graag over. Kom je ook een keer langs? Online of in Tiel? We zijn er voor oud en jong.

Uitgelicht

Er zijn veel recepten te vinden in het archief. In kookboeken in onze bibliotheek of verborgen als krabbeltje op een document in een familiearchief. We delen ze graag met je.

De Verzamelvrouw

Maak kennis met De Verzamelvrouw en ervaar wat er zo leuk is aan sparen, verzamelen en bewaren.

Exposities en evenementen

We organiseren regelmatig leuke online en offline exposities en evenementen bij het RAR. Kijk hier maar eens wat we de afgelopen jaren hebben gedaan.

Banner Paniek in het Archief

Paniek in het Archief!

Verveel je je? Niet nodig! We hebben een leuke mystery game. Daarmee ben je minstens een uur zoet. Help je Ella met onderzoek naar rampen in het verleden? En ontdek jij wat er nu in het archief aan de hand is?

Gouden kersenpit in hand

Paulien duikt tussen de Betuwse kersen

Erfoedfestival 2020 verbond online kunst met erfgoed. 10 kunstenaars werden geinspireerd door 10 Gelderse erfgoedlocaties. Paulien Cornelisse was 'onze' artiest. Zij liet zich inspireren door onze collectie en die van het Flipje- en Streekmuseum. Het resultaat? Een klein beetje chaos in onze ruim 14 kilometer, normaal zo strak geordend, archief. In 1 van de 10.000den archiefdozen heeft ze namelijk een gouden kersenpit uit Japan verstopt. Waarom? Dat vertelt ze in haar boekje ‘De inspecteur en de gouden kersenpit’.

Voorkant brochure Regionaal Archief Rivierenland met de tekst Wij bewaren ook jouw geschiedenis!

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van je familie, huis, een plaats of organisatie in Rivierenland? Grote kans dat je bij het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) vindt wat je zoekt! Lees in onze brochure wat we doen en wat je bij ons kunt vinden.