Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

Regionaal Archief Rivierenland

Het archief is van en voor iedereen. Een onderzoek naar je voorouders, huis, regio of iets anders in Rivierenland begint op deze website. Wij verzamelen en bewaren jouw geschiedenis in de vorm van akten, foto's, films, boeken, kranten, kaarten, en nog veel meer.

DE STUDIEZAAL IS WEER OPEN!

Je bent vanaf 26 januari weer van harte welkom op onze studiezaal. Maak je wel even vooraf een telefonische afspraak (0344 612 230)? We mogen max 6 mensen per dagdeel toelaten!

Wat zijn de regels?

Werkgebied van RAR

Actueel

Jan Lathouwers – muzikale ondernemer met een groot hart

We kregen het archief van de muzikale Tielse sigarenhandelaar Jan Lathouwers van zijn dochter. Het is nog niet geïnventariseerd, maar het is overduidelijk dat het vol waardevolle en bijzondere stukken zit. We geven alvast een kleine preview!

60 jaar jong

Dit jaar zijn we 60 jaar jong. Ruim 65 enthousiaste medewerkers en vrijwilligers zorgen met hart en ziel voor jouw geschiedenis: ruim 15 km archief en 40 TB digitale gegevens.

Bekijk ook

Verhalen van het RAR

Noem een onderwerp en er is wel iets over te vinden bij het RAR: van wolven tot carnaval en van onderduikers tot kappers. Regelmatig vertelt Ella een verhaal aan de hand van vondsten uit onze archieven. Bekijk ze allemaal op ons YouTube-kanaal.

Coronacollectie

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor iedereen. Om onze (klein)kinderen een beeld te geven van deze bijzondere tijd, bouwen we aan een coronacollectie. Maar daar hebben we hulp bij nodig.

Puzzel je mee?

Hou je van puzzelen en van lokale geschiedenis? Dan hebben we een leuk project voor je! Het RAR zoekt enthousiaste mensen die online gegevens uit notariële aktes willen invoeren. Zo wordt deze waardevolle informatie makkelijk doorzoekbaar. Het invoeren doe je gewoon thuis vanuit je luie stoel.

Stoomcursus Zoeken

We bewaren ook jouw geschiedenis!