Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

RAR gesloten op:

Het Regionaal Archief Rivierenland is gesloten en telefonisch niet bereikbaar op:

Bevrijdingsdag: woensdag 5 mei.

Hemelvaartsdag: donderdag 13 mei & vrijdag 14 mei.

Coronacollectie

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor iedereen. Om onze (klein)kinderen een beeld te geven van deze bijzondere tijd, bouwen we aan een coronacollectie. Maar daar hebben we hulp bij nodig.

mondkapje

Bouw je mee?

Studiezaal gesloten

Helaas is onze studiezaal voorlopig dicht door de strengere coronamaatregels. We zijn wel weer begonnen met digitalisering op verzoek. Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons op onze social media-kanalen.

Digitalisering op verzoek

We herstarten de mogelijkheden voor Digitalisering op Verzoek. Naast de bouwdossiers kunnen nu ook weer andere stukken aangevraagd worden. Let wel: binnen de reeds bestaande beperkingen van deze service. Lees eerst goed wat de (on)mogelijkheden zijn!

Corona is nog steeds een beperking voor deze dienstverlening. Het kan daarom wat langer duren voordat je aanvraag is verwerkt. Wij vragen hiervoor je begrip. We doen er alles aan om verzoeken binnen 2 weken te verwerken

Lees eerst goed wat wel en niet mogelijk is!

Verhalen van het RAR

Ontdek het archief

Puzzel je mee?

Vertel me meer

Paniek in het Archief!

Verveel je je? Niet nodig! We hebben een leuke mystery game. Daarmee ben je minstens een uur zoet. Help je Ella met onderzoek naar rampen in het verleden? En ontdek jij wat er nu in het archief aan de hand is?

paniek in het archief

Speel de mystery game