Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

Diploma Burgeravondschool Tiel

Regionaal Archief Rivierenland

Het archief is van en voor iedereen. Een onderzoek naar je voorouders, huis, regio of iets anders in Rivierenland begint op deze website. Wij verzamelen en bewaren jouw geschiedenis in de vorm van akten, foto's, films, boeken, kranten, kaarten, en nog veel meer.

Welkom

Ben je online klaar met zoeken? Op onze studiezaal is nog veel meer te vinden. Kom gratis en zonder afspraak langs. Je bent van harte welkom van dinsdag t/m vrijdag van 9 tot half 5.

Lees dit voor je bezoek

Werkgebied van RAR

Actueel

Blik op Vroeger

Na het succes van onze zomertour met oude foto's vorig jaar, bezoeken we deze zomer 6 locaties in de Bommelerwaard.

Het IJzeren Veulen – echt gebeurd en toch verzonnen

Een roman over een historische moordzaak in Herwijnen, gebaseerd op een procesdossier uit de depots van het RAR.

Bekijk ook

Verhalen van het RAR

Noem een onderwerp en er is wel iets over te vinden bij het RAR: van wolven tot carnaval en van onderduikers tot kappers. Regelmatig vertelt Ella een verhaal aan de hand van vondsten uit onze archieven. Bekijk ze allemaal op ons YouTube-kanaal.

Zoeken in archieven

Hoe doe je onderzoek in archieven?

Hoe zoek je online in archieven?

We bewaren ook jouw geschiedenis!

Archieven saai en stoffig? Welnee! Kom maar eens bij het RAR kijken. Ella leidt je rond en vertelt je wat er zo leuk is aan archieven. Maar pas op... het is echt verslavend!