Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

Regionaal Archief Rivierenland

Het archief is van en voor iedereen. Een onderzoek naar je voorouders, huis, regio of iets anders in Rivierenland begint op deze website. Wij verzamelen en bewaren jouw geschiedenis in de vorm van akten, foto's, films, boeken, kranten, kaarten, en nog veel meer.

WELKOM OP DE STUDIEZAAL

Gratis en zonder afspraak. Van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. LET OP: NEEM EEN GELDIG CORONATOEGANGSBEWIJS EN ID MEE.

Wat zijn de regels?

Werkgebied van RAR

Actueel

Grasduinen in 200 jaar Bommelse geschiedenis

Alle bewaard gebleven stadsrekeningen van Zaltbommel staan nu online!

Kaartjes bij de koek

Acht jaar geleden ontstond een bijzonder contact. We kochten wat verzamelkaartjes van de Engelsman Patrick Marks via internet. Patrick is zo enthousiast dat hij ondertussen regelmatig zijn vondsten aan het RAR schenkt! Onlangs kregen we weer 7 zeldzame 'Aben-kaartjes'.

Bekijk ook

Verhalen van het RAR

Noem een onderwerp en er is wel iets over te vinden bij het RAR: van wolven tot carnaval en van onderduikers tot kappers. Regelmatig vertelt Ella een verhaal aan de hand van vondsten uit onze archieven. Bekijk ze allemaal op ons YouTube-kanaal.

Coronacollectie

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor iedereen. Om onze (klein)kinderen een beeld te geven van deze bijzondere tijd, bouwen we aan een coronacollectie. Maar daar hebben we hulp bij nodig.

Puzzel je mee?

Hou je van puzzelen en van lokale geschiedenis? Dan hebben we een leuk project voor je! Het RAR zoekt enthousiaste mensen die online gegevens uit notariële aktes willen invoeren. Zo wordt deze waardevolle informatie makkelijk doorzoekbaar. Het invoeren doe je gewoon thuis vanuit je luie stoel.

Stoomcursus Zoeken

We bewaren ook jouw geschiedenis!