Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

RAR gesloten

Helaas is onze studiezaal voorlopig dicht door de strengere coronamaatregels. We zijn wel weer begonnen met digitalisering op verzoek. Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons op onze social media-kanalen. We zijn ook telefonisch niet bereikbaar op donderdag 13 en vrijdag 14 mei ivm Hemelvaart.

Films gedigitaliseerd

WORDT VERWACHT! Met steun van Vrienden van het RAR zijn 100 analoge #films geconserveerd en gedigitaliseerd. In de loop van dit jaar komen ze online beschikbaar (voor zover auteursrechten dat toelaten) . Anders kun je ze altijd bekijken op onze studiezaal.filmspoelen

 

Bekijk de filmcollectie

Archief Van Dijk online

Hotel GottschalkHet archief van de joodse familie Van Dijk uit Zaltbommel is nu online beschikbaar. Bob van Dijk ontsnapte aan een Duitse overval op zijn onderduikadres hotel Gottschalk. Zijn 1e vrouw Ronnie zat met Anne Frank in Auschwitz. Lees verder

Digitalisering op verzoek

We herstarten de mogelijkheden voor Digitalisering op Verzoek. Naast de bouwdossiers kunnen nu ook weer andere stukken aangevraagd worden. Let wel: binnen de reeds bestaande beperkingen van deze service. Lees eerst goed wat de (on)mogelijkheden zijn!

Corona is nog steeds een beperking voor deze dienstverlening. Het kan daarom wat langer duren voordat je aanvraag is verwerkt. Wij vragen hiervoor je begrip. We doen er alles aan om verzoeken binnen 2 weken te verwerken

Lees eerst goed wat wel en niet mogelijk is!

Verhalen van het RAR

Ontdek het archief

Puzzel je mee?

Vertel me meer

Paniek in het Archief!

Verveel je je? Niet nodig! We hebben een leuke mystery game. Daarmee ben je minstens een uur zoet. Help je Ella met onderzoek naar rampen in het verleden? En ontdek jij wat er nu in het archief aan de hand is?

paniek in het archief

Speel de mystery game

Coronacollectie

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor iedereen. Om onze (klein)kinderen een beeld te geven van deze bijzondere tijd, bouwen we aan een coronacollectie. Maar daar hebben we hulp bij nodig.

mondkapje

Bouw je mee?