Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

Coronamaatregelen

Onze studiezaal is tot nader order gesloten ivm de coronacrisis. Ook publieksactiviteiten, evenementen en afspraken voor inzage van archief zijn vervallen. Deelnemende gemeenten kunnen ook geen dossiers opvragen voor Scanning on Demand (SOD).

Neem bij dringende vragen contact met ons op via info@regionaalarchiefrivierenland.nl. We kijken dan of maatwerk mogelijk is. Onze medewerkers werken de komende tijd zo veel mogelijk vanuit huis.

Gratis digilessen

Thuis lesgeven vraagt veel creativiteit van docenten, leerkrachten en ouders. Om hen een beetje te helpen en te inspireren hebben het RAR en het Flipje en Streekmuseum Tiel een aantal digitale lessen gemaakt voor de bovenbouw van de basisschool: Je straat in het archief, Joden in Tiel, Vanitas en Portret. De lessen zijn gratis te downloaden.afbeeldingen uit digilessen