Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

Studiezaal gesloten

Helaas is onze studiezaal dicht door de strengere coronamaatregels. De sluiting duurt zeker tot en met dinsdag 16 maart 2021. Ook de digitalisering op verzoek stopt tot dan, omdat iedereen zoveel mogelijk moet thuiswerken. Je kunt nog wel bouwdossiers aanvragen.

Deel je verhaal

Oudere in gesprek met jongereBen je 65+ en vertel je graag over vroeger? Doe mee met het coronaproof project Toen en Toekomst. Hierin vertellen ouderen aan jongeren over hun leven in de Betuwe. De jongeren gaan op onderzoek en verwerken de verhalen in een tekening.

Dat lijkt me leuk!

Vele handjes gezocht!

Houd je van puzzelen en van geschiedenis? Sluit je aan bij ons Vele Handen-project en oude aktes van notarissen makkelijk doorzoekbaar te maken.

logo vele handenMeer dan 160 enthousiaste vrijwilligers hebben nu al ruim 17.000 scans ingevoerd. Maar er zijn nog heel veel akten over. maar waarom is het eigenlijk zo leuk? We vroegen het aan 2 vrijwilligers: Cor en Helen.

Waarom is het zo leuk?

Verhalen van het RAR

Ontdek het archief

Puzzel je mee?

Vertel me meer

Coronacollectie

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor iedereen. Om onze (klein)kinderen een beeld te geven van deze bijzondere tijd, bouwen we aan een coronacollectie. Maar daar hebben we hulp bij nodig.

mondkapje

Bouw je mee?

Borduren anno NU

4 studenten van de HAN lieten voor een project hun oog vallen op onze borduurcollectie. Onlangs presenteerden ze het resultaat: een prototype voor een creatief platform dat oude borduurwerken tot leven brengt voor creatievelingen anno 2021. homepage creatief platform

Bekijk het prototype

Paniek in het Archief!

Verveel je je? Niet nodig! We hebben een leuke mystery game. Daarmee ben je minstens een uur zoet. Help je Ella met onderzoek naar rampen in het verleden? En ontdek jij wat er nu in het archief aan de hand is?

paniek in het archief

Speel de mystery game