Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

Regionaal Archief Rivierenland

Het archief is van en voor iedereen. Een onderzoek naar je voorouders, huis, regio of iets anders in Rivierenland begint op deze website. Wij verzamelen en bewaren jouw geschiedenis in de vorm van akten, foto's, films, boeken, kranten, kaarten, en nog veel meer.

OPEN DAG

Zaterdag 1 oktober ben je van 10 tot 16 uur van harte welkom op onze OPEN DAG! Met gratis rondleiding - lezing - break-in box - expo Wat een ramp - ...

Wat is er te doen?

Werkgebied van RAR

Actueel

Genealogen opgelet!

De aktes van magescheid in het archief van de gerechtsbank van graafschap Buren zijn nu afzonderlijk beschreven en online in te zien.

Nieuwe gezichten

Het bestuur van het RAR bestaat uit vertegenwoordigers van de 7 aangesloten gemeenten: Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel. Nieuwe gemeenteraadsverkiezingen betekent nieuwe raadsleden en dus een vernieuwd bestuur voor het RAR.

Bekijk ook

Verhalen van het RAR

Noem een onderwerp en er is wel iets over te vinden bij het RAR: van wolven tot carnaval en van onderduikers tot kappers. Regelmatig vertelt Ella een verhaal aan de hand van vondsten uit onze archieven. Bekijk ze allemaal op ons YouTube-kanaal.

Coronacollectie

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor iedereen. Om onze (klein)kinderen een beeld te geven van deze bijzondere tijd, bouwen we aan een coronacollectie. Maar daar hebben we hulp bij nodig.

Puzzel je mee?

Hou je van puzzelen en van lokale geschiedenis? Dan hebben we een leuk project voor je! Het RAR zoekt enthousiaste mensen die online gegevens uit notariële aktes willen invoeren. Zo wordt deze waardevolle informatie makkelijk doorzoekbaar. Het invoeren doe je gewoon thuis vanuit je luie stoel.

Stoomcursus Zoeken

We bewaren ook jouw geschiedenis!