Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

Kerkboek huwelijk

Regionaal Archief Rivierenland

Het archief is van en voor iedereen. Een onderzoek naar je voorouders, huis, regio of iets anders in Rivierenland begint op deze website. Wij verzamelen en bewaren jouw geschiedenis in de vorm van akten, foto's, films, boeken, kranten, kaarten, en nog veel meer.

JE BENT VAN HARTE WELKOM!

Je kunt de studiezaal gratis en zonder afspraak bezoeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 9 uur en half 5.

Wat zijn de regels?

Werkgebied van RAR

Actueel

Alle Culemborgse stadsrekeningen nu online

Stadsrekeningen vertellen je waar steden hun geld mee 'verdienden' en waar ze het aan uitgaven, maar ook wat er in een stad zoal gebeurde. Ze vormen een rijke bron voor onderzoekers en daarom hebben we alle stadsrekeningen van Culemborg nu gedigitaliseerd en online gezet.

Persoonlijke verhalen houden Molukse geschiedenis levend

68 leerlingen uit 3 vwo van het Lingecollege in Tiel bezochten het RAR. Ze interviewden daar oudere Tielse Molukkers en kregen een rondleiding door de depots. Het bezoek is onderdeel van het Oral History Project dat het RAR samen met het Tielse Molukse stichting Buah Hati en het Lingecollege heeft opgezet.

Bekijk ook

Verhalen van het RAR

Noem een onderwerp en er is wel iets over te vinden bij het RAR: van wolven tot carnaval en van onderduikers tot kappers. Regelmatig vertelt Ella een verhaal aan de hand van vondsten uit onze archieven. Bekijk ze allemaal op ons YouTube-kanaal.

Coronacollectie

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor iedereen. Om onze (klein)kinderen een beeld te geven van deze bijzondere tijd, bouwen we aan een coronacollectie. Maar daar hebben we hulp bij nodig.

Puzzel je mee?

Hou je van puzzelen en van lokale geschiedenis? Dan hebben we een leuk project voor je! Het RAR zoekt enthousiaste mensen die online gegevens uit notariële aktes willen invoeren. Zo wordt deze waardevolle informatie makkelijk doorzoekbaar. Het invoeren doe je gewoon thuis vanuit je luie stoel.

Stoomcursus Zoeken

We bewaren ook jouw geschiedenis!