Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

We zijn weer open!

Je bent weer van harte welkom op onze studiezaal. Je moet vooraf een afspraak maken en natuurlijk geen klachten hebben. Lees voordat je een afspraak maakt hier even alle regels welkom terug op de studiezaal

Het einde van een tijdperk

Kiwanis Club Tiel is opgeheven en heeft zijn archief - met vaandel, bel en boekje over 32 jaar geschiedenis - bij het RAR ondergebracht. De club is bekend om zijn goede doelen voor kinderen, zoals de Kiwanispoppen voor Ziekenhuis Rivierenland.

overhandiging boekje kiwanis club

Vertel me meer

Kom je bij ons werken?

We zijn op zoek naar een ADJUNCT / MANAGER BEDRIJFSVOERING. Ben jij die bedreven hands-on manager, financieel goed onderlegd met hart voor erfgoed? Lees de profielschets en solliciteer! 

Digitalisering op verzoek

We herstarten de mogelijkheden voor Digitalisering op Verzoek. Naast de bouwdossiers kunnen nu ook weer andere stukken aangevraagd worden. Let wel: binnen de reeds bestaande beperkingen van deze service. Lees eerst goed wat de (on)mogelijkheden zijn!

Corona is nog steeds een beperking voor deze dienstverlening. Het kan daarom wat langer duren voordat je aanvraag is verwerkt. Wij vragen hiervoor je begrip. We doen er alles aan om verzoeken binnen 2 weken te verwerken

Lees eerst goed wat mogelijk is!

Verhalen van het RAR

Ontdek het archief

Puzzel je mee?

Vertel me meer

Paniek in het Archief!

Verveel je je? Niet nodig! We hebben een leuke mystery game. Daarmee ben je minstens een uur zoet. Help je Ella met onderzoek naar rampen in het verleden? En ontdek jij wat er nu in het archief aan de hand is?

paniek in het archief

Speel de mystery game

Coronacollectie

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor iedereen. Om onze (klein)kinderen een beeld te geven van deze bijzondere tijd, bouwen we aan een coronacollectie. Maar daar hebben we hulp bij nodig.

mondkapje

Bouw je mee?