Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

Kasten in depot 8 van het RAR

Regionaal Archief Rivierenland

Het archief is van en voor iedereen. Een onderzoek naar je voorouders, huis, regio of iets anders in Rivierenland begint op deze website. Wij verzamelen en bewaren jouw geschiedenis in de vorm van akten, foto's, films, boeken, kranten, kaarten, en nog veel meer.

Wees op tijd!

LET OP: wil je stukken laten digitaliseren om er tussen Kerst en Oud en Nieuw mee aan de slag te gaan? Vraag ze uiterlijk 16 december aan!

Digitaliseren op verzoek

Werkgebied van RAR

Actueel

1.000 namen in borgbrieven ontsloten

Op de website zijn bijna 1.000 personen te vinden in relatie tot een ‘akte van indemniteit’. Zo'n akte wordt ook wel borgbrief, ontlastbrief, borgtocht of akte van cautie genoemd.

Cursus Oud Schrift Lezen

Op vrijdag 3 februari 2023 start een cursus Oud Schrift Lezen bij het RAR. Hiervoor hebben we nog een paar plaatsen beschikbaar. Geef je snel op, wie het eerst komt...

Bekijk ook

Verhalen van het RAR

Noem een onderwerp en er is wel iets over te vinden bij het RAR: van wolven tot carnaval en van onderduikers tot kappers. Regelmatig vertelt Ella een verhaal aan de hand van vondsten uit onze archieven. Bekijk ze allemaal op ons YouTube-kanaal.

Coronacollectie

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor iedereen. Om onze (klein)kinderen een beeld te geven van deze bijzondere tijd, bouwen we aan een coronacollectie. Maar daar hebben we hulp bij nodig.

Puzzel je mee?

Hou je van puzzelen en van lokale geschiedenis? Dan hebben we een leuk project voor je! Het RAR zoekt enthousiaste mensen die online gegevens uit notariële aktes willen invoeren. Zo wordt deze waardevolle informatie makkelijk doorzoekbaar. Het invoeren doe je gewoon thuis vanuit je luie stoel.

Stoomcursus Zoeken

We bewaren ook jouw geschiedenis!