Het Regionaal Archief Rivierenland verzamelt en beheert archieven, afbeeldingen, historische kranten, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel en over polders en waterschappen in Rivierenland.

Studiezaal gesloten

Helaas is onze studiezaal voorlopig dicht door de strengere coronamaatregels. Ook de digitalisering op verzoek is grotendeels gestopt, omdat iedereen zoveel mogelijk moet thuiswerken. Je kunt nog wel bouwdossiers aanvragen.

Bronnen Culemborg

Vaak gezochte bronnen uit Culemborg zijn beter vindbaar. De inventarisatie van bouwvergunningen (1901-1929) is klaar. Ingekomen stukken (1850-1929) zijn beter ontsloten. Bouwvergunningen (1945-1998) worden zoveel mogelijk op het juiste adres gezet. 8.000 bouwvergunningendossiers (1930-1998) zijn gedigitaliseerd. bouwtekening gevel winkelpand zandstraat 80 culemborg 1910

Vacature op het raakvlak IT en erfgoed

Ben je een IT'er met interesse in erfgoed of een archivaris met voorliefde voor IT? We zijn op zoek naar 2 projectmedewerkers e-depot voor 24 tot 28 uur per week. Kom jij ons helpen bij het doorontwikkelen van het digitaal archiveren? Je werkplek staat al klaar!

werkplek RAR

Lees de volledige vacaturetekst en solliciteer!

Verhalen van het RAR

Ontdek het archief

Puzzel je mee?

Vertel me meer

Coronacollectie

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor iedereen. Om onze (klein)kinderen een beeld te geven van deze bijzondere tijd, bouwen we aan een coronacollectie. Maar daar hebben we hulp bij nodig.

mondkapje

Bouw je mee?

Deel je verhaal

Oudere in gesprek met jongereBen je 65+ en vertel je graag over vroeger? Doe mee met het coronaproof project Toen en Toekomst. Hierin vertellen ouderen aan jongeren over hun leven in de Betuwe. De jongeren gaan op onderzoek en verwerken de verhalen in een tekening.

Dat lijkt me leuk!

Paniek in het Archief!

Verveel je je? Niet nodig! We hebben een leuke mystery game. Daarmee ben je minstens een uur zoet. Help je Ella met onderzoek naar rampen in het verleden? En ontdek jij wat er nu in het archief aan de hand is?

paniek in het archief

Speel de mystery game