Archieven

 

Uw zoekacties: Atlas voormalige locatie Culemborg

Atlas voormalige locatie Culemborg

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Catalogus
5. Overige dossiers gemeentearchief
135 Een potloodtekening van een portaal dat bestaat uit een houten lambrisering en toegang geeft aan de achterliggende ruimten. De tekening laat een pilaster zien met links en rechts daarvan een deur. Het portaal bood toegang aan een vertrek waar de civiele rechtspraak zou worden gehouden in het stadhuis van Culemborg, Dit potael sal hoch sijn acht voet., vijff duym breet. Vier voet aen ellycker sijde. Voor eenen voet, daer de pilaster compt ofte pilaer. Soet mijn heren begheren. Diet Werninck sal coepen, 1630
Erfgoedstuk
1158 Atlas voormalige locatie Culemborg
Catalogus
5. Overige dossiers gemeentearchief
135
Een potloodtekening van een portaal dat bestaat uit een houten lambrisering en toegang geeft aan de achterliggende ruimten. De tekening laat een pilaster zien met links en rechts daarvan een deur. Het portaal bood toegang aan een vertrek waar de civiele rechtspraak zou worden gehouden in het stadhuis van Culemborg, Dit potael sal hoch sijn acht voet., vijff duym breet. Vier voet aen ellycker sijde. Voor eenen voet, daer de pilaster compt ofte pilaer. Soet mijn heren begheren. Diet Werninck sal coepen, 1630
Erfgoedstuk
Vervaardiger:
Cool, T.
Formaat:
30 x 37 cm.
Literatuurverwijzing:
P.W. Beltjes en P.W. Schipper, Culemborg, beeld van een stad. Culemborg 1988
Plaats:
Culemborg
Opmerking:
Dit stuk behoort bij de bijlage van de rekening, 1631-1632. Is Oud Archief Culemborg inventarisnummer 2062

Kenmerken

Titel:
Atlas voormalige locatie Culemborg