Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Hervormde gemeente Rumpt, 1657 - 1945 (1950)

2100 Archief van de Hervormde gemeente Rumpt, 1657 - 1945 (1950)

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
Het archief heeft een omvang van 1,625 strekkende meter. Bij de overdracht door het streekarchivariaat TieI-Buren-Culemborg aan het streekarchivariaat West-Betuwe werd ook de voorlopige inventaris bestaande uit handgeschreven fiches overgedragen. Tijdens de verpakking in zuurvrije materialen zijn de omschrijvingen voor zover nodig aangepast Doordat er voor gekozen is meer archiefstukken afzonderlijk te verpakken is het aantal inventarisnummers toegenomen. Tijdens de eerdere inventarisatie werd al geconstateerd dat het archief grote hiaten vertoonde. De oorzaak hiervan is niet bekend.
Archiefstukken ouder dan 100 jaar zijn in principe slechts openbaar met voorafgaande schriftelijke toestemming van de kerkvoogdij.

Kenmerken

Datering:
1657 - 1945 (1950)
Plaats:
Rumpt
Opmerkingen:
In het dienstarchief Streekarchivariaat West-Betuwe toegang 2179, dossiernummer 9 zit een getekende overeenkomst van 07-05-1998
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1657 - 1945 (1950)
Omvang in meters:
2
Openbaarheid:
Beperkt, stukken jonger dan 100 jaar alleen met toestemming kerkvoogdij
Gemeente:
Geldermalsen
Locatie:
Rumpt