Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van het Gelders Instituut voor Welzijn en Gezondheid...
0300 Archief van het Gelders Instituut voor Welzijn en Gezondheid, regio Tiel, opvolger van de Maatschappelijke Stichting Gelderland, 1970 - 1985
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
De inventaris is voorlopig beschreven aan de hand van de eerder op de dozen genoteerde opschriften. Elk inventarisnummer omvat 1 archiefdoos. Op de meeste dozen was geen datering vermeld. Daarom is daar de datering van het archief aangehouden "ca. 1970-1985"
Plaatsingslijst

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Openbaar na 75 jaar
Omvang in meters:
10,25