Archieven

 

0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
Inleiding
Inventaris
Aanwinsten 2015
1911 , 1930-1945
0663 Verzameling kleine aanwinsten voor de atlas en fotocollecties van het Regionaal Archief Rivierenland, 1988-heden
Inventaris
Aanwinsten 2015
1911
, 1930-1945
Datering:
1930-1945
Beschrijving:
Een fotoverzameling, die bestaat uit losse foto's, enkele cd-roms en een fotoalbum, met de volgende onderwerpen: een fotoalbum met daarin foto's van de vernielingen die zijn aangericht bij de Maatschappij de Betuwe tijdens de beschietingen door de geallieerden op 1 januari 1945 ; het hijsen van de Nationale Driekleur bij de Maatschappij de Betuwe en bij de metaalwarenfabriek Daalderop, op 5 mei 1945 ; enkele losse foto's van de toegang van de Sint-Maartenskerk, 1945 ; het bombardement door de Duitsers op Rotterdam, gedode Duitse en Franse soldaten en neergestorte Duitse vliegtuigen ; door Duits bombardement vernielde panden aan de Burgemeester Bönhofflaan in Tiel, ook met het pand Zonnehoek waar de familie Van Zijderveldt woonde ; een groepsfoto van medewerksters van de Maatschappij de Betuwe, [1930] ; de woning van de directeur van de Maatschappij de Betuwe in Drumpt ; het herstel van de fabrieksgebouwen van de Maatschappij de Betuwe na de Tweede Wereldoorlog ; de bouw van de sapfabriek bij de Maatschappij de Betuwe, 1945 ; de achterzijde van het oude en nieuwe ketelhuis bij de Maatschappij de Betuwe
Plaats:
Tiel
Annotaties:
50 foto's ; 1 fotoalbum

Kenmerken

Status toegang:
Toegang is in bewerking
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Aan de openbaarheid zijn geen beperkingen gesteld.
Omvang in meters:
12,25