Archieven

 

Uw zoekacties: Archieven van de Stichting De Boerenwagen, 1943 - 2018
1007 Archieven van de Stichting De Boerenwagen, 1943 - 2018
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
De Boerenwagenclub is in 1942 opgericht te Bilthoven. De 'club' is later omgezet in een vereniging (Vrienden van) ter ondersteuning van het Boerenwagenmuseum te Buren (1965) en de Stichting De Boerenwagen, waarin de vereniging uiteindelijk is in opgegaan. Na de sluiting van het Boerenwagenmuseum te Buren in 2005, heeft de stichting nog gepoogd om op het landgoed Mariënwaerdt te Beesd een museum te realiseren. Toen ook deze plannen niet gerealiseerd konden worden is de collectie in 2017 overgedragen aan het museum te Ommeren, nu Streekmuseum Baron van Brakell. De stichting De Boerenwagen is in 2018 officieel geliquideerd. Het archief van de Stichting Boerenwagen is slechts gedeeltelijk, en globaal ontsloten. Het archief is nog ongeschoond.
Plaatsingslijst gedeelte archief

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Omvang in meters:
19,5
Opmerkingen:
Voorheen de Boerenwagenclub en de Vereniging De Boerenwagen.