Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Wandelsportverenging C.J.V.W. te Wadenoijen, ...

1390 Archief van de Wandelsportverenging C.J.V.W. te Wadenoijen, 1958 - 1993

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
Medio 1958 werd de Wandelsportvereniging Christelijke Jongeren Vereniging Wadenoijen (C.J.V.W.) opgericht. De vereniging organiseerde de jaarlijkse Fruitmarsen en nam deel aan wandeltochten.
Per 1 juli 1996 werd de Vereniging opogeheven. Hierbij deed zij het voorstel aan de gemeente om het batig saldo van € 4.380,56 onder beheer van de gemeente te stellen. De gemeente zou hiermee jeugdactiviteiten moeten ondersteunen. Het archief bestaat hoofdzakelijk uit brochures van de Fruittochten, plakboeken met veel krantenartikelen en receptieboeken van verschillende jubilea. Daarnaast zijn er vlaggen en een vlaggenstok.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,37
Categorie: