Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Stichting Dijkverbetering Levensbelang, 1995 - 2011
1455 Archief van de Stichting Dijkverbetering Levensbelang, 1995 - 2011
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De Stichting Dijkverbetering Levensbelang werd opgericht bij notariële akte op 19 januari 1995 naar aanleiding van de hoge waterstand in 1994 en 1995. Haar doel was o.a. "het bevorderen van het verbeteren van de rivierdijken in Gelderland, het bevorderen van het inzicht van de bevolking in het belang van dijkverbetering en hen daarover informeren, het voorzover nodig aantonen van én verdedigen van het recht op veiligheid van de inwoners van het rivierengebied...". De vereniging werd ontbonden per 6 april 2007 door een besluit van het bestuur op 16 maart 2007.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
0,62