Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Algemene Armen Deil, 1757 - 1969 (1980)
2038 Archief van de Algemene Armen Deil, 1757 - 1969 (1980)
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
Het archief is niet compleet en heeft een omvang van 0,62 meter. Van een oorspronkelijke ordening is niets gebleken. Het archief was vermengd geraakt met het archief van de voormalige gemeente Deil. Daarnaast werden de inventarisnummers 40-42 in 1995 aangetroffen in het semi-statisch archief van de provincie Gelderland te Arnhem en overgedragen aan het toenmalige streekarchivariaat West-Betuwe dat in 2009 fuseerde met het Regionaal archief Rivierenland.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbekend
Omvang in meters:
0,62