Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Vrouwenvereniging Daila, voorheen de Nederlan...
2196 Archief van de Vrouwenvereniging Daila, voorheen de Nederlandse Bond Voor Plattelandsvrouwen afdeling Deil / Enspijk, 1951 - 2005
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
De vereniging is opgericht in mei 1951 als afdeling van de Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen Deil. In 2000 is de naam van de vereniging veranderd in Vrouwenvereniging Daila nadat de vereniging uit trad uit de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen / Vrouwen van Nu.
Het archief van de Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen Deil / Enspijk is in 2008 geschonken aan het toenmalige Streekarchivariaat West-Betuwe. Het archief werd aangeboden in een tweetal grotere dozen, het bedraagt ca. 1.5 meter. In 2011 is het archief bewerkt en is er een plaatsingslijst opgesteld. Na selectie is ruim 1 meter bewaard gebleven.
F.C. Mink-Gijzen, april 2011.

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
1,25