blauwe en groene versiering

Open Dag

Help jij ons de code van de break-in box te kraken? Of laat je je liever rondleiden door onze schatkamers? Kom je verbazen over rampen in het verleden of over het woelige leven van baron de Woelmont. Je kunt ook een mini-workshop Oud schrift volgen of koopjes scoren bij de boekenkraam. Neem vooral de kinderen mee; die zullen zich ook zeker niet vervelen! En wil je zeker zijn van een plek bij een activiteit? Meld je onderaan deze pagina aan.

 

hand met gouden kersenpitEen van de grootste rampen voor een archivaris is misschien wel dat je iets niet meer terug kunt vinden. En dat is precies wat er mis is: Paulien Cornelisse verstopte 2 jaar geleden een gouden kersenpit in onze depots en we weten nog steeds niet waar hij is. Gelukkig heeft ze hints achtergelaten. Speel onze break-in box en kraak de code! 

depot 8 RARBen je niet zo'n puzzelaar? Laat je dan rondleiden achter de schermen van ons archief. Wat doen we hier eigenlijk precies? Natuurlijk nemen we je ook mee naar onze schatkamers, de plek waar je eigenlijk nooit mag komen: onze depots.

 

schade aan stukkenWe hebben ook een expositie over rampen door de eeuwen heen. Wat weet je eigenlijk over de watersnoodramp van 1861, de windhoos bij Tricht of epidemieen in Rivierenland? En welke rampen bedreigen de stukken in het archief eigenlijk?  

baron de woelmont met buitenechtelijke dochterEn er is nog meer te leren: schrijf je in voor de mini-workshop Oud schrift lezen of bezoek de lezing over het woelige leven van baron de Woelmont en ontdek hoe het onderzoek naar zijn leven duidelijk maakt hoe belangrijk goed archiveren is.  

Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen: een speurtocht naar plaaggeesten, zelf een scheur repareren of schrijven met een ganzenveer. In de kinderhoek is van alles te doen. Verder is er een boekenkraam, gratis koffie, thee en limonade en kun je vragen stellen over zelf onderzoek doen naar de geschiedenis van je huis, familie of stad.  

Inschrijven voor de activiteiten kan bij binnenkomst, maar wil je zeker zijn van een plaats, schrijf je dan nu al hieronder in: