Personen

Let op: Er is nog meer te onderzoeken. Er zijn ook boeken die (nog) niet zijn geindexeerd. Je kunt ze niet op naam doorzoeken, maar wel doorbladeren. Bij deze genealogische bronnen vind je ook omnummeringslijsten van woningen.

Naar alle genealogische bronnen
Uw zoekacties: Hervormd doopboek Tiel, deel II, 1650-1726

0605 Archief van het gemeentebestuur van Tiel : bevolkingsregistratie, 1816 - 1994

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1.1. Opbouw van het bevolkingsregister
1.2. Aanwijzingen voor de gebruiker
Inventaris
2.5. Periode 1934 - 1993
0605 Archief van het gemeentebestuur van Tiel : bevolkingsregistratie, 1816 - 1994
2. Inventaris
2.5.
Periode 1934 - 1993
NB:
De openbaarheid van bevolkingsregisters over de periode 1810-1938 is niet meer beperkt. Persoons- en archiefkaarten uit de jaren 1938-1994 zijn niet zondermeer openbaar. Kaarten van voor 1 oktober 1994 overleden personen zijn opvraagbaar bij het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag. De openbaarheid is geregeld in de Regeling gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens, in het bijzonder in artikelen 53. Een persoonskaart is openbaar na overlijden. De kaart is dan echter nog niet volledig openbaar en enkele vakken (adres, religie en vakken met aantekeningen 23, 24 en 35) moeten dan worden afgeplakt

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
21,5