Groep 2

Voor groep 2 hebben we vanaf september 2021 de les De Verzamelvrouw. In deze les maken leerlingen kennis met De Verzamelvrouw en ervaren ze wat er zo leuk is aan sparen, verzamelen en bewaren

Voor het bezoek aan het RAR geef je een voorbereidende les op school. Hierbij heb je deze twee pdf's nodig:

 

Bezoekles: De Verzamelvrouw

de verzamelvrouw in het depotHoud jij ook zo van verzamelen? De verzamelvrouw ook. Zij verzamelt spulletjes. Maar niet zomaar spulletjes. Nee, alleen papieren spullen. Maar er dreigt gevaar: plaagbeestjes! De klas wordt in twee groepen opgedeeld. De ene helft gaat in het depot opzoek naar de plaagbeesten van het archief. De andere helft hoort het verhaal van de verzamelvrouw. Dat luisteren ze een keer en daarna gaan ze er geluideffecten bij maken met de voorwerpen uit de doos. Na 20 minuten is er een wisseling van het programma.

Kosten Deze bezoekles is gratis voor scholen in ons werkgebied
Max. leerlingen 30
Bezoekdata en -tijden Maandag t/m vrijdag, in overleg
Bezoekduur 60 minuten
Voorbereidingstijd ca. 55 minuten
Voorbereiding op school Doe de voorbereidende les (Download hierboven de 2 pdf's). Zorg voor 2 begeleiders voor het bezoek aan het RAR en verdeel de groep alvast in groepjes van 3.
Kerndoelen/competenties Voornamelijk 12, 54 & 56.
Bijzonderheden Deze les kan ook in de klas worden gegeven. Een archivaris komt dan langs op school en het zoeken naar de plaagbeesten is op een speciale zoekplaat. De kosten zijn dan € 60,- per klas.

 

Klik hier om te reserveren