Activiteiten in het Archief

Rondleidingen

Op verzoek geven we rondleidingen door ons archief. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen deelnemen, maar we kunnen meerdere groepen tegelijk rondleiden. De kosten voor een rondleiding bedragen € 50,- per groep. Ben je geïnteresseerd in een rondleiding, vul dan dit formulier in.

Cursussen

Ben je bezig met een onderzoek naar je familie of woonomgeving en stuit je op oudere stukken die lastig te lezen zijn? Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en heb je hierbij kennis van oud schrift nodig? Of wil je gewoon een interessante nieuwe hobby beginnen?

Voor het lezen van teksten van vóór ca. 1750 is kennis van oud schrift een noodzaak. De letters zijn moeilijk herkenbaar en er werden veel afkortingen gebruikt. Het is daarnaast vaak lastig om te begrijpen wat een tekst betekent. In onze cursussen behandelen we daarom niet alleen het schrift, maar bespreken we ook afkortingen, documentsoorten en de betekenis van teksten.

Wij verzorgen cursussen voor beginners en gevorderden. De data worden bekendgemaakt op deze website. De lesteksten zijn op deze pagina te vinden.

Exposities en evenementen

Er zijn af en toe exposities en evenementen bij het RAR. Kijk hier voor een overzicht van eerdere exposities en evenementen. In de kalender hiernaast zie je de data van actuele exposities en evenementen.

Stamboomcafé

Op elke tweede vrijdag van de maand (behalve in de zomermaanden) is er van 14.00 tot 16.00 uur een stamboomcafé bij het RAR. Tijdens deze inloopbijeenkomst kun je vragen stellen over genealogie aan de leden van de afdeling Betuwe van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV).

Lezingen

Er zijn regelmatig lezingen bij het RAR, onder meer van het natuurkundig genootschap Physica, de NGV en de Oudheidkamer Tiel. Informatie hierover vind je in de agenda aan de rechterkant.