Genealogische bronnen

De primaire genealogische bronnen (doop-, trouw-, begraafregisters voor 1811, burgerlijke stand vanaf 1811 en bevolkingsregisters vanaf 1810) kun je digitaal op deze website doorzoeken en inzien. Houd er wel rekening mee dat er regels zijn voor het openbaar maken van deze bronnen. Geboorteakten zijn openbaar na 100 jaar, huwelijksakten na 75 jaar en overlijdensakten na 50 jaar. Akten die net pas openbaar zijn geworden, zijn soms nog niet meteen op de site te vinden. Aan de digitalisering ervan wordt dan nog gewerkt.

AVG
De digitale bestanden (scans) van bevolkingsregisters en gezinskaarten van na 1900 tot 1938 kunnen persoonsgegevens bevatten van personen die nog leven. Lang niet altijd is de overlijdensdatum bekend. Daarom worden alleen bestanden getoond waarop geen personen vermeld staan die korter dan 110 jaar geleden geboren zijn. De bestanden waarop wel personen staan die korter dan 110 jaar geleden zijn geboren, krijg je dus niet te zien. Ook niet als er op dezelfde kaart personen staan die langer dan 110 jaar geleden zijn geboren. De basisgegevens (naam, geboortedatum en plaats) van die 'oudere' personen op een blad van de bevolkingsregisters of gezinskaarten worden wel getoond in de zoekresultaten.

Welke registers zijn al geïndexeerd en op onze website op naam te doorzoeken?

  • Vrijwel alle bevolkingsregisters vanaf 1810. Aan de indexering van de bevolkingsregisters van de voormalige gemeente Lingewaal (Asperen, Heukelum, Herwijnen, Spijk en Vuren) werken we nog.
  • De doop-, trouw- en begraafregisters van voor 1811 van de Bommelerwaardse gemeenten en een groot deel van de andere gemeenten. De indexering loopt nog. Incidenteel zijn ook lidmaterenregisters al ontsloten op naam.
  • De burgerlijke stand vanaf 1811 van de Bommelerwaardse gemeenten en een deel van de plaatsen van de voormalige gemeente Lingewaal.

De burgerlijke stand van de meeste gemeenten boven de Waal vind je niet op deze website. Akten die ontsloten zijn, kun je vinden via de website WieWasWie.

Kerkgenootschappen
Bij de doop-, trouw-, en begraafregisters (DTB) kun je in de zoekresultaten filteren op kerkgenootschap.

Openbaarheid
Aan de openbaarheid van genealogische bronnen zijn regels gesteld.