Bezoek het RAR

Informatie over onze studiezaal en de online studiezaal

Bezoekadres
J.S. de Jongplein 3
4001 WG Tiel
Routebeschrijving
Telefoon: 0344 612 230
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur

Onze studiezaal
Een bezoek aan onze studiezaal is gratis. Als er geen coronabeperkingen zijn, hoef je geen afspraak te maken. Je kunt gewoon binnenlopen van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur. Houd er rekening mee dat de depots na 16.00 uur gesloten zijn. We kunnen dus na 16.00 uur geen stukken meer uit de depots halen. Het RAR is niet open in het weekend of 's avonds. Je kunt dan nog wel online onderzoek doen. Heel veel is al op onze website te vinden!

Let op: Blijf altijd thuis als je klachten hebt die horen bij het coronavirus. De klachten zijn: verkoudheid, een loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, verhoging of koorts. Of ineens slecht kunnen ruiken of proeven. Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts heeft of benauwd is. 

Op de studiezaal zit altijd iemand die je verder kan helpen en vragen kan beantwoorden. Je kunt je vragen ook telefonisch (0344 612 230) of via e-mail aan de studiezaalmedewerkers stellen. Je kunt er originele stukken raadplegen die nog niet gedigitaliseerd zijn en kadastraal onderzoek doen met de archiefviewer van het Kadaster. Veel digitale stukken kun je ook vanuit huis op onze website bekijken. Soms mogen we deze stukken niet online laten zien door auteursrechten of privacyregels. Je kunt ze dan wel op de studiezaal bekijken.

Stukken aanvragen
Het is mogelijk om voor je bezoek alvast stukken aan te vragen. Deze liggen dan klaar op het moment dat je bij ons langs komt. Lees hier hoe je dat doet.

Kopieën
Je kunt kopieën laten maken door de studiezaalmedewerker. Ook mag je zelf foto's maken; zonder flitslicht en na toestemming van de studiezaalmedewerker. De tarieven voor kopieën en andere diensten vind je in onze tariefregeling. De kopieën reken je met pin af bij de studiezaalmedewerker.

MijnStudiezaal.nl
MijnStudiezaal.nl is een gratis platform waaraan verschillende archieven, waaronder het RAR, meewerken. 

Je kunt er bijvoorbeeld:
• eigen dossiers met archiefstukken maken;
• je gedownloade scans terugvinden;
• je onderzoek bij meerdere archieven op één plek online beheren;
• aantekeningen maken en berichten plaatsen;
• vragen stellen aan andere deelnemers van Mijn Studiezaal en aan de deelnemende archieven of reageren op onderzoeksvragen van anderen;
• in een bericht of een reactie een link opnemen naar een archiefstuk of een afbeelding toevoegen;
• beschrijvingen van archiefstukken ‘favoriet’ maken en ‘labelen’;
• een hashtag (#) aanbrengen, zodat berichten gemakkelijker gevonden kunnen worden;
• filteren op organisatie en/of hashtag;

Meer weten? MijnStudiezaal.nl