Plan uw bezoek

Informatie over onze studiezaal en de online studiezaal

Bezoekadres
J.S. de Jongplein 3
4001 WG Tiel
Routebeschrijving
Telefoon: 0344 612 230

Onze studiezaal
Een bezoek aan onze studiezaal is gratis. U hoeft vooraf geen afspraak te maken. U bent van harte welkom op onze studiezaal van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. Houdt u er rekening mee dat de depots na 16.00 uur gesloten zijn. Er kunnen dus na 16.00 uur geen stukken meer uit de depots worden gehaald. Het Regionaal Archief Rivierenland heeft geen avond- of weekendopenstelling.

Als u binnenkomt, meldt u zich bij de receptie. Als u voor de eerste keer komt moet u zich inschrijven. Er kan gevraagd worden naar uw legitimatie. U ontvangt dan een bezoekerspas waarmee u stukken kunt aanvragen. Bij uw eerste bezoek vertellen we u ook wat onze huisregels zijn.

Op de studiezaal is altijd iemand aanwezig om u verder te helpen en uw vragen te beantwoorden. U kunt er originele stukken raadplegen die nog niet gedigitaliseerd zijn en u kunt kadastraal onderzoek doen met de archiefviewer van het Kadaster. Veel van de stukken die al wel gedigitaliseerd zijn, kunt u ook vanuit huis op onze website bekijken. Soms maken auteursrechten of privacyregels het online beschikbaar stellen van stukken echter onmogelijk. Op de studiezaal kunt u deze dan, al dan niet digitaal, inzien. Voor genealogisch onderzoek zijn veel bronnen gedigitaliseerd en online te raadplegen.

 

Reproducties (laten) maken
U kunt reproducties (laten) maken door de studiezaalmedewerker. Ook mag u zelf foto's maken: zonder flitslicht en na toestemming van de studiezaalmedewerker. De tarieven voor kopieën en andere diensten vindt u in onze tariefregeling. De kopieën kunt u met een pinbetaling afrekenen bij de studiezaalmedewerker.

MijnStudiezaal.nl
MijnStudiezaal.nl is een website waaraan verschillende archieven, waaronder het RAR, meewerken. 

U kunt er bijvoorbeeld:
• eigen dossiers vormen op basis van archiefstukken die u met labels heeft gebundeld;
• de door u gedownloade scans terugvinden;
• uw onderzoek bij meerdere archiefdiensten op één plek online beheren;
• aantekeningen maken en berichten plaatsen;
• vragen stellen aan andere deelnemers van Mijn Studiezaal en aan de deelnemende archiefdiensten of reageren op onderzoeksvragen van anderen;
• in een bericht of een reactie een link opnemen naar een archiefstuk of een afbeelding toevoegen;
• beschrijvingen van archiefstukken als ‘favoriet’ kenmerken en ‘labelen’;
• een hashtag (#) aanbrengen, zodat soortgelijke berichten gemakkelijker gevonden kunnen worden;
• filteren op organisatie en/of hashtag;

Meer informatie over dit platform en hoe u zich gratis aanmeldt, vindt u op MijnStudiezaal.nl